Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stephen Gardner (Αμερικανός Δημοσιογράφος): Η ρητορική των ΗΠΑ για την τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall θυμίζει Nord Stream

Stephen Gardner (Αμερικανός Δημοσιογράφος): Η ρητορική των ΗΠΑ για την τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall θυμίζει Nord Stream
Κανείς δεν γνωρίζει ακόμη με βεβαιότητα για την ενοχή ή την αθωότητα της Ουκρανίας όσον αφορά την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα λέει ο Αμερικάνος δημοσιογράφος
Η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Biden δήλωσε αμέσως ότι η Ουκρανία δεν εμπλέκεται στην τρομοκρατική επίθεση στην περιοχή της Μόσχας, κάτι που θυμίζει τη ρητορική της μετά το χτύπημα στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream, δήλωσε ο Αμερικανός δημοσιογράφος Stephen Gardner.
«... Η Ρωσία λέει τώρα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να αποκαλύψουν όποια πληροφορία έχουν σχετικά με αυτήν την τρομοκρατική επίθεση και ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, είπε αμέσως: «Ξέρουμε σίγουρα ότι δεν είναι η Ουκρανία!», σημείωσε ο Stephen Gardne.
Όπως σημείωσε ο Gardner, κανείς δεν γνωρίζει ακόμη με βεβαιότητα για την ενοχή ή την αθωότητα της Ουκρανίας.
«Αλλά το γεγονός ότι οι ΗΠΑ είπαν: «Ξέρουμε με βεβαιότητα ότι δεν είναι Ουκρανία», μου θυμίζει το περιστατικό όταν ο Biden έδωσε εντολή να ανατιναχτεί ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 2 και την επόμενη κιόλας μέρα oι δικοί του είπαν: "Δεν ξέρουμε ποιος ήταν, αλλά ξέρουμε σίγουρα ότι δεν ήταν η Ουκρανία" ΄όλα αυτά δεν είναι αξιοπρίεργα;
Ο συντονιστής Στρατηγικών Επικοινωνιών του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας δήλωσε σε ενημέρωση μέσων ενημέρωσης ότι ο Λευκός Οίκος δεν βλέπει καμία ένδειξη ότι η Ουκρανία ή οι Ουκρανοί εμπλέκονται στην τρομοκρατική επίθεση στη Ρωσία.
Τις επόμενες ημέρες, άλλοι Αμερικανοί αξιωματούχοι έκαναν παρόμοιες δηλώσεις.
Η επίσημη εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Adrienne Watson, δήλωσε ότι η Ουκρανία δεν εμπλέκεται στην τρομοκρατική επίθεση και η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Kamala Harris έκανε την ίδια δήλωση, κατηγορώντας την τραγωδία στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.
Παρόμοια ρητορική μοιράζονται πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία, επικαλούμενα αξιωματούχους, αναφέρουν ότι αυτή η ισλαμιστική ομάδα ευθύνεται για την τραγωδία.
Επισήμως, η ρωσική πλευρά δεν επιβεβαίωσε αυτή την εκδοχή.
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, επεσήμανε ότι μέχρι το τέλος της έρευνας για την τρομοκρατική επίθεση, οποιαδήποτε αιτιολόγηση του Κιέβου από την Ουάσιγκτον θα πρέπει να θεωρείται ως απόδειξη.
Σύμφωνα με τον Putin, βρέθηκαν και συνελήφθησαν και οι τέσσερις δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης - προσπάθησαν να διαφύγουν και κινήθηκαν προς την Ουκρανία, όπου τους ετοίμασαν ένα «παράθυρο» στην ουκρανική πλευρά για να περάσουν τα σύνορα.
Το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε ότι πρόκειται για αλλοδαπούς.
Ο Πρόεδρος σημείωσε ότι συνολικά 11 άτομα συνελήφθησαν και οι δυνάμεις ασφαλείας εργάζονται για να αποκαλύψουν ολόκληρη τη βάση των τρομοκρατών.
Σύμφωνα με την FSB, τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν από τους τρομοκράτες προετοιμάστηκαν εκ των προτέρων σε μια κρύπτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης