Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pechat (Σερβικό ΜΜΕ): Το ΝΑΤΟ ετοιμάζει πλατφόρμα κατά της Ρωσίας στα Βαλκάνια, θα ξεσπάσει πόλεμος... λόγω αποτυχιών στην Ουκρανία

Pechat (Σερβικό ΜΜΕ): Το ΝΑΤΟ ετοιμάζει πλατφόρμα κατά της Ρωσίας στα Βαλκάνια, θα ξεσπάσει πόλεμος... λόγω αποτυχιών στην Ουκρανία
O επικεφαλής του ΝΑΤΟ υποστήριξε ότι μετά τα γεγονότα στην Ουκρανία, μπορεί να ξεκινήσει ένοπλη σύγκρουση στα Βαλκάνια
Η Δύση προετοιμάζει μια νέα αντιρωσική πλατφόρμα στα Βαλκάνια λόγω της αποτυχημένης στρατιωτικής εκστρατείας στην Ουκρανία, γράφει η σερβική εφημερίδα Pechat.
"Υπάρχουν ήδη πολλές ενδείξεις ότι η αποτυχία της Δύσης στην ουκρανική σύγκρουση αυξάνει τις πιθανότητες για νέο πόλεμο στα Βαλκάνια.
Σοβαρές προετοιμασίες βρίσκονται σε εξέλιξη.
Η προπαγάνδα μεταδίδει ότι η Σερβία και οι Σέρβοι αποτελούν σοβαρή απειλή και είναι πιθανοί επιτιθέμενοι.
Η στρατιωτική παρουσία επεκτείνεται στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη», αναφέρει η Pechat.
Σημειώνεται ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία θέλει να δημιουργήσει μια πλήρως ελεγχόμενη πλατφόρμα για αντιρωσικές ενέργειες, αφού αυτό δεν κατέστη δυνατό στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με την Pechat, αρκεί να θυμηθούμε τις δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ Biden και του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ για να κατανοήσουμε τη σοβαρότητα της κατάστασης στην περιοχή.
Έτσι, ο Biden έθεσε προηγουμένως το ερώτημα: «Αν γυρίσουμε την πλάτη μας στην Ουκρανία, τι θα γίνει με τα Βαλκάνια;»
O επικεφαλής του ΝΑΤΟ, υποστήριξε ότι μετά τα γεγονότα στην Ουκρανία, μπορεί να ξεκινήσει ένοπλη σύγκρουση στα Βαλκάνια.
"Όλες οι άλλες δηλώσεις Αμερικανών και Ευρωπαίων ηγετών περιστρέφονται γύρω από μια ιδέα: είναι απαραίτητο να τεθεί πλήρως η περιοχή υπό πολιτικό και στρατιωτικό έλεγχο όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
Στην ουσία, αυτό σημαίνει χτύπημα με κάθε μέσο κατά της Σερβίας" τόνισε η Pechat.
Ο πρώην επικεφαλής της Σερβικής Υπηρεσίας Ασφάλειας και Πληροφοριών, Alexander Vulin, δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ και η Δύση στο σύνολό της θέλουν να κάνουν το Βελιγράδι να αλλάξει πορεία εξωτερικής πολιτικής.
Σύμφωνα με τον Alexander Vulin, η Ουάσιγκτον και οι Βρυξέλλες δεν θέλουν μια ελεύθερη Σερβία.
Θέλουν την Σερβία να αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο, να αποκηρύξει τη Δημοκρατία Σέρπσκα, να επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας και στη συνέχεια να ενταχθεί στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, κατέληξε ο Alexander Vulin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης