Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin για τα 25 χρόνια από τους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία: Το ΝΑΤΟ ξεκίνησε έναν απαράδεκτο πόλεμο στην καρδιά της Ευρώπης

Putin για τα 25 χρόνια από τους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία: Το ΝΑΤΟ ξεκίνησε έναν απαράδεκτο πόλεμο στην καρδιά της Ευρώπης
«Μια μεγάλη τραγωδία, αυτό που έκανε η Δύση είναι απαράδεκτο» τόνισε ο Ρώσος ηγέτης Vladimir Putin
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin χαρακτήρισε μεγάλη τραγωδία τον βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας το 1999, προσθέτοντας ότι η Δύση, στην πραγματικότητα, ξεκίνησε τον πόλεμο στην Ευρώπη εκείνη την εποχή.
Το 1999, μια ένοπλη σύγκρουση μεταξύ Αλβανών αυτονομιστών από τον Απελευθερωτικό Στρατό του Κοσσυφοπεδίου και του σερβικού στρατού και αστυνομίας οδήγησε στον βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ, ο οποίος ξεκίνησε στις 24 Μαρτίου και διήρκεσε για περισσότερους από δύο μήνες.
Οι σερβικές αρχές λένε ότι περίπου 2.500 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 89 παιδιά, σκοτώθηκαν και περίπου 12.500 τραυματίστηκαν στους βομβαρδισμούς.
Ο πρόεδρος της Σερβίας Aleksandar Vucic δήλωσε ότι η χρήση όπλων απεμπλουτισμένου ουρανίου προκάλεσε αύξηση του αριθμού των ασθενών με καρκίνο στη χώρα.
«Μια μεγάλη τραγωδία. Αυτό που έκανε η Δύση είναι απαράδεκτο.
Χωρίς κανένα ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ξεκίνησε άμεσες στρατιωτικές ενέργειες, στην πραγματικότητα, έναν πόλεμο στο κέντρο της Ευρώπης», είπε ο Putin σε μια συνέντευξη για ντοκιμαντέρ που μεταδόθηκε από το ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι την Κυριακή, στην 25η επέτειο από την έναρξη των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης