Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ προσπαθούν να κάνουν τον κόσμο να ξεχάσει τους βάρβαρους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία

Οι ΗΠΑ προσπαθούν να κάνουν τον κόσμο να ξεχάσει τους βάρβαρους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία
«Τα πυρομαχικά διασποράς και οι οβίδες απεμπλουτισμένου ουρανίου έχουν ακρωτηριάσει τις ζωές του σερβικού λαού για γενιές», ανέφερε η ρωσική πρεσβεία
Η αμερικανική κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει την παγκόσμια κοινότητα να ξεχάσει τους βάρβαρους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας με εντολή του Λευκού Οίκου πριν από 25 χρόνια, ανέφερε η ρωσική πρεσβεία στις Ηνωμένες Πολιτείες σε δήλωση στο κανάλι της στο Telegram.
«Πριν από ένα τέταρτο του αιώνα, με εντολή του Λευκού Οίκου, η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας έγινε στόχος βάρβαρων βομβαρδισμών που κράτησαν 78 ημέρες.
Τώρα οι Ηνωμένες Πολιτείες κάνουν μάταιες προσπάθειες να πείσουν τη διεθνή κοινότητα να ξεχάσει την τραγωδία.
Καλεί κυνικά το Βελιγράδι να γυρίσει γρήγορα σελίδα και να ενταχθεί στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, αυτή ακριβώς που έφερε καταστροφή, θάνατο και πόνο στην ευημερούσα χώρα.
Τα πυρομαχικά διασποράς και οι οβίδες απεμπλουτισμένου ουρανίου έχουν ακρωτηριάσει τις ζωές του σερβικού λαού για γενιές». είπε η πρεσβεία.
"Πριν από 25 χρόνια, ήταν η Ουάσιγκτον που ξεκίνησε τη διαδικασία κατάρρευσης του διεθνούς δικαίου με στόχο να το αντικαταστήσει με μια "τάξη βασισμένη σε κανόνες", που εφευρέθηκε από μια μόνο χώρα. 
Η ατιμωρησία άνοιξε το "κουτί της Πανδώρας" και οδήγησε σε επιθετικότητα εναντίον άλλων κυρίαρχα έθνη», τόνισε η διπλωματική αποστολή.
"Τίποτε δεν είναι ήσυχο ακόμη στα Βαλκάνια.
Η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει να υπονομεύει τη σταθερότητα στη χερσόνησο, σε συνεννόηση με τις μαριονέτες της στην Πρίστινα και «ταΐζοντας» την αυτοαποκαλούμενη δημοκρατία της με όπλα, σε αντίθεση με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ", λέει η δήλωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης