Τελευταία Νέα
Διεθνή

Responsible Statecraft: Οι ΗΠΑ έχουν επιστρέψει στον παλιό μύθο για το αντιαμερικανικό μέτωπο της Ρωσίας και της Κίνας

Responsible Statecraft: Οι ΗΠΑ έχουν επιστρέψει στον παλιό μύθο για το αντιαμερικανικό μέτωπο της Ρωσίας και της Κίνας
"Οι προσπάθειες να μορφοποιηθούν οι αντίπαλοι της αμερικανικής πολιτικής σε ένα τέρας είναι μια παρανοϊκή αυταπάτη που έχει σχεδιαστεί για να τροφοδοτήσει τον μιλιταρισμό", τόνισε το Responsible Statecraft
Αμερικανοί πολιτικοί και στρατιωτικοί αξιωματούχοι έχουν αρχίσει να μιλούν πολύ συχνά για τη συνεργασία άλλων χωρών, παρουσιάζοντάς τες ως ενιαίο εχθρό των Ηνωμένων Πολιτειών, αναφέρει το Responsible Statecraft, σχολιάζοντας την δήλωση του αρχηγού της Διοίκησης Ινδο-Ειρηνικού των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, ναυάρχου John Aquilino.
Ο στρατιωτικός δήλωσε ότι ανησυχεί για τη συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Κίνας, την οποία ο John Aquilino τονίζοντας ότι στόχο τους είναι να αντιμετωπίσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Κατηγόρησε επίσης αβάσιμα Ρωσία και Κίνα ότι προσπαθούν να αμφισβητήσουν την επιρροή της Ουάσιγκτον στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.
«Οι προσπάθειες να μορφοποιηθούν οι αντίπαλοι της αμερικανικής πολιτικής σε ένα τέρας είναι μια παρανοϊκή αυταπάτη που έχει σχεδιαστεί για να τροφοδοτήσει τον μιλιταρισμό», τόνισε το Responsible Statecraft.
Σύμφωνα με το Responsible Statecraft, το Πεντάγωνο και οι γηρασμένοι πολιτικοί προσπαθούν ολοένα και περισσότερο να συνδέσουν όλους όσους είναι δυσαρεστημένοι με την πορεία των ΗΠΑ σε ένα μυθικό αντιαμερικανικό μπλοκ, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τα διαφορετικά εθνικά συμφέροντα χωρών όπως η Ρωσία, η Κίνα, το Ιράν και η Βόρειος Κορέα.
Ο εκφοβισμός της κοινωνίας από ένα πλασματικό αντιδυτικό «μέτωπο» έχει σκοπό να δικαιολογήσει τις αδικαιολόγητες στρατιωτικές δαπάνες και τις περιπετειώδεις επιχειρήσεις στο εξωτερικό, πρόσθεσε το Responsible Statecraft.
«Αντί να αναζητούμε καλύτερους τρόπους αντιμετώπισης κάθε χώρας ξεχωριστά….θα μπούμε στον πειρασμό να δούμε όλα τα προβλήματα με αυτά τα κράτη ως μέρος ενός παγκόσμιου ανταγωνισμού.
Αυτό δεν θα αφήσει περιθώρια για συμβιβασμούς και μέτρα για την εκτόνωση των εντάσεων».
Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών απάντησε στη δήλωση του Αμερικανού ναυάρχου.
Σύμφωνα με τον Κινέζο αξιωματούχο, οι ΗΠΑ προκαλούν συγκρούσεις στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και μετατρέπουν τη ζώνη ειρηνικής ανάπτυξης σε αρένα γεωπολιτικής αντιπαράθεσης. Κατηγόρησε ορισμένους Αμερικανούς αξιωματούχους ότι διογκώνουν την υποτιθέμενη «κινεζική απειλή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης