Τελευταία Νέα
Διεθνή

David Sachs (Αμερικανός επιχειρηματίας): Ο ρόλος της Ουκρανίας στην επίθεση του Crocus φαίνεται όλο και πιο πιθανός

David Sachs (Αμερικανός επιχειρηματίας): Ο ρόλος της Ουκρανίας στην επίθεση του Crocus φαίνεται όλο και πιο πιθανός
«Εάν η ουκρανική κυβέρνηση βρισκόταν πίσω από την τρομοκρατική επίθεση, όπως φαίνεται όλο και πιο πιθανό, οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να την αποκηρύξουν ή θα γίνουν συνένοχοι», έγραψε ο David Sachs
Ο Αμερικανός επιχειρηματίας David Sachs δήλωσε στο κοινωνικό δίκτυο X ότι ο ρόλος της Ουκρανίας στην τρομοκρατική επίθεση στον συναυλιακό χώρο Crocus City Hall φαίνεται όλο και πιο πιθανός.
«Εάν η ουκρανική κυβέρνηση βρισκόταν πίσω από την τρομοκρατική επίθεση, όπως φαίνεται όλο και πιο πιθανό, οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να την αποκηρύξουν ή θα γίνουν συνένοχοι», έγραψε ο David Sachs.
Τρομοκρατική ενέργεια σημειώθηκε το βράδυ της 22ας Μαρτίου πριν από μια συναυλία στο  Crocus City Hall στο Krasnogorsk κοντά στη Μόσχα.
Ανταποκριτής του RIA Novosti που ήταν μάρτυρας του περιστατικού ανέφερε ότι αρκετοί άνδρες με καμουφλάζ και χωρίς μάσκες εισέβαλαν στην αίθουσα, πυροβόλησαν ανθρώπους σε απόσταση αναπνοής και πέταξαν εμπρηστικές βόμβες.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ανακριτικής Επιτροπής, 133 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.
Η αρχισυντάκτρια του ομίλου μέσων ενημέρωσης Rossiya Segodnya και του τηλεοπτικού καναλιού RT, ανέφερε ότι ο αριθμός των θυμάτων αυξήθηκε στους 143.
Ο Ρώσος πρόεδρος κήρυξε την 24η Μαρτίου ημέρα εθνικού πένθους.
Ο Putin σημείωσε ότι και οι τέσσερις δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης βρέθηκαν και συνελήφθησαν - προσπάθησαν να διαφύγουν και κινούνταν προς την Ουκρανία, όπου τους είχαν ετοιμάσει ένα «παράθυρο» στην ουκρανική πλευρά για να περάσουν τα σύνορα.
Το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε ότι πρόκειται για αλλοδαπούς.
Ο Πρόεδρος σημείωσε ότι συνολικά 11 άτομα συνελήφθησαν και οι δυνάμεις ασφαλείας εργάζονται για να αποκαλύψουν ολόκληρη τη βάση των τρομοκρατών.
Σύμφωνα με την FSB, τα όπλα που χρησιμοποιούσαν οι τρομοκράτες είχαν προετοιμαστεί εκ των προτέρων σε κρύπτη.
Ο Putin είπε ότι η Ρωσία δεν ήταν αντιμέτωπη μόνο με μια προσεκτικά σχεδιασμένη κυνικά τρομοκρατική επίθεση, αλλά με μια προετοιμασμένη και οργανωμένη μαζική δολοφονία αμάχων.
Ο Πρόεδρος τόνισε ότι όλοι οι δράστες, οι διοργανωτές και οι εντολείς αυτού του εγκλήματος θα υποστούν δίκαιη και αναπόφευκτη τιμωρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης