Τελευταία Νέα
Διεθνή

John Mearsheimer (Πανεπιστήμιο Σικάγο): Οι μέρες του Zelensky είναι μετρημένες – Το ΝΑΤΟ θα ηττηθεί

John Mearsheimer (Πανεπιστήμιο Σικάγο): Οι μέρες του Zelensky είναι μετρημένες – Το ΝΑΤΟ θα ηττηθεί
«Η νίκη της Ρωσίας σημαίνει την ήττα όχι μόνο της Ουκρανίας, αλλά και της Δύσης. Γι' αυτό προσπαθούμε τόσο απεγνωσμένα να το αποφύγουμε. Αλλά δεν θα τα καταφέρουμε», σύμφωνα με τον Mearsheimer
Τα βασικά πρόσωπα τόσο στην Ουκρανία, όσο και στη Δύση, έχουν ήδη καταλάβει ότι το Κίεβο και το ΝΑΤΟ θα αντιμετωπίσουν αναπόφευκτη ήττα στη σύγκρουση με τη Ρωσία, δήλωσε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Σικάγο, John Mearsheimer.
«Στοιχηματίζω ότι η πλειονότητα των Ουκρανών που σχετίζονται με την εθνική ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική κατανοούν ότι οι μέρες τους είναι μετρημένες.
Είμαι πρόθυμος να στοιχηματίσω ότι στη Δύση, το μεγαλύτερο μέρος της πολιτικής ελίτ κατανοεί ότι η Ουκρανία θα χάσει» τόνισε ο John Mearsheimer.
Ωστόσο, ακόμη και η συνειδητοποίηση της αναπόφευκτης ήττας δεν έχει γίνει αντιληπτή από όσους βρίσκονται στην εξουσία, οι δυτικοί ηγέτες αναζητούν επίμονα έναν θαυματουργό τρόπο για να σώσουν την Ουκρανία από την καταστροφή, πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον Mearsheimer, αυτές είναι ακριβώς οι σκέψεις που καθοδηγούν τον Γάλλο Πρόεδρο Emmanuel Macron όταν φλερτάρει με την ιδέα της αποστολής στρατιωτών στην Ουκρανία.
«Η νίκη της Ρωσίας σημαίνει την ήττα όχι μόνο της Ουκρανίας, αλλά και της Δύσης.
Γι' αυτό προσπαθούμε τόσο απεγνωσμένα να το αποφύγουμε. Αλλά δεν θα τα καταφέρουμε».
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας τόνισε ότι από την αρχή του 2024, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν χάσει περισσότερους από 71.000 στρατιώτες και 1.000 τεμάχια εξοπλισμού.
Οι απώλειες του ουκρανικού στρατού ήταν σχεδόν τρεις φορές υψηλότερες από ό,τι την ίδια περίοδο του 2023.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης