Τελευταία Νέα
Διεθνή

Harald Kujat (Γερμανός στρατηγός): Η Ουκρανία δεν μπορεί να κερδίσει είναι ανοησία, θα υποστεί βαριά ήττα

Harald Kujat (Γερμανός στρατηγός): Η Ουκρανία δεν μπορεί να κερδίσει είναι ανοησία, θα υποστεί βαριά ήττα
Αποκαλεί την ιδέα ότι η Ουκρανία μπορεί να επιτύχει τους στρατιωτικούς του στόχους λαμβάνοντας επαρκείς προμήθειες όπλων «πλήρη ανοησία»
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις δεν έχουν το απαραίτητο στρατιωτικό δυναμικό για να επιτύχουν στόχους στο πεδίο της μάχης, δήλωσε ο απόστρατος στρατηγός της γερμανικής αεροπορίας Harald Kujat.
«Στη Γερμανία αντιμετωπίζουν τον πόλεμο στην Ουκρανία ρομαντικά.
Νομίζουν ότι μπορεί να κερδηθεί με ηθικά επιχειρήματα.
Αλλά απαιτεί στρατιωτικές δυνατότητες, δύναμη πυρός.
Και από αυτή την άποψη, στην πραγματικότητα, όλα εξελίσσονται αργά αλλά σταθερά προς όφελος της Ρωσίας» τόνισε ο Harald Kujat
Για να ενισχύσει τα επιχειρήματα του, ο Harald Kujat επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι η Ρωσία δεν αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα με τη στρατολόγηση εθελοντών στις ένοπλες δυνάμεις της, ενώ στην Ουκρανία το ζήτημα του προσωπικού είναι επί του παρόντος σοβαρότατο.
Αποκαλεί την ιδέα ότι η Ουκρανία μπορεί να επιτύχει τους στρατιωτικούς του στόχους λαμβάνοντας επαρκείς προμήθειες όπλων «πλήρη ανοησία».
«Δεν μπορέσαμε να το πετύχουμε αυτό με τανκς και δεν μπορούσαμε να το κάνουμε ούτε με τους Taurus», κατέληξε ο στρατηγός.
Ο γερμανός καγκελάριος έχει επανειλημμένα αντιταχθεί στην προμήθεια πυραύλων κρουζ μεγάλου βεληνεκούς Taurus στην Ουκρανία, παρά τις πιέσεις της αντιπολίτευσης και ακόμη και ορισμένων μελών του κυβερνώντος συνασπισμού.
H Ρωσία επανειλημμένα έχει επισημάνει ότι η διοχέτευση όπλων στην Ουκρανία από την Δύση, απλώς παρατείνει τη σύγκρουση και δεν συμβάλλει στην έναρξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας για τον τερματισμό της.
Τον Φεβρουάριο 2024, ο επικεφαλής του Υπουργείου Άμυνας τόνισε ότι σχεδόν 540.000 νέοι είχαν συμβατική στρατιωτική θητεία στις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις το 2023, γεγονός που επέτρεψε τη δημιουργία δύο εφεδρικών στρατών και έξι μεραρχιών, και από τις αρχές του 2024 προσελήφθησαν άλλοι 50.000.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης