Τελευταία Νέα
Διεθνή

Από τους 151 πυραύλους και drones που χρησιμοποίησαν οι Ρώσοι εναντίον της Ουκρανίας, βρήκαν στόχο οι 136 – Πραγματική καταστροφή

Από τους 151 πυραύλους και drones που χρησιμοποίησαν οι Ρώσοι εναντίον της Ουκρανίας, βρήκαν στόχο οι 136 – Πραγματική καταστροφή
Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις στόχευσαν 136 ενεργειακές εγκαταστάσεις σε Zaporizhia, Khmelnytskyi, Odesa, Dnipropetrovsk, Poltava, Mykolaiv, Vinnytsia, Lviv και Ivano-Frankivsk
Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν τη μεγαλύτερη σειρά συνδυασμένων επιθέσεων με drone και πυραύλους με στόχο την ουκρανική ενεργειακή υποδομή από την έναρξη της πλήρους κλίμακας εισβολής κατά τη διάρκεια της νύχτας 21-22 Μαρτίου.
Ουκρανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν 151 drones και πυραύλους στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της νύχτας, συμπεριλαμβανομένων 63 μη επανδρωμένων αεροσκαφών Shahed-136/131 από το Primorsko Akhtarsk, στο Krasnodar Krai, 12 πύραυλους Iskander-M από την περιφέρεια Belgorod και την Κριμαία, 40 πύραυλους Kh-101/Kh-55 από στρατηγικά βομβαρδιστικά πάνω από την Κασπία Θάλασσα, 5 πύραυλους κρουζ Kh-22 από βομβαρδιστικά πάνω από την Περιφέρεια Rostov.
Επίσης, 7 πυραύλους Kh-47 Kinzhal από βομβαρδιστικά πάνω από την περιφέρεια Tambov. Δύο πυραύλους κρουζ Kh-59 από βομβαρδιστικά πάνω από την Περιφέρεια Zaporizhia και 22 πυραύλους αεράμυνας S-300/S-400 από τις περιφέρειες Belgorod και Kursk.
Ουκρανοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατέρριψαν 55 drones Shahed, 35 πυραύλους Kh-101/55 και δύο πυραύλους Kh-59.
Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις στόχευσαν 136 ενεργειακές εγκαταστάσεις σε Zaporizhia, Khmelnytskyi, Odesa, Dnipropetrovsk, Poltava, Mykolaiv, Vinnytsia, Lviv και Ivano-Frankivsk περιφέρειες, καταστρέφοντας δεκάδες από αυτές τις εγκαταστάσεις στη μεγαλύτερη επίθεση κατά της ουκρανικής ενεργειακής υποδομής από τον Φεβρουάριο του 2022.
Τα ρωσικά πλήγματα εναντίον ουκρανικών ενεργειακών εγκαταστάσεων στοχεύουν στην υποβάθμιση της αμυντικής βιομηχανικής ικανότητας της Ουκρανίας και οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις ελλείψεις πυραύλων της Ουκρανικής αεράμυνας σε μια νέα προσπάθεια να καταρρεύσει το ενεργειακό δίκτυο της Ουκρανίας .
Τα εντεινόμενα ρωσικά χτυπήματα τον χειμώνα 2023-2024 φέρονται να στόχευαν σε μεγάλο βαθμό επιχειρήσεις της ουκρανικής αμυντικής βιομηχανικής βάσης (DIB) και τα ρωσικά χτυπήματα σε ενεργειακές υποδομές στις αρχές της Άνοιξης του 2024 πιθανότατα στοχεύουν στην κατάρρευση του ενεργειακού δικτύου εν μέρει για να σταματήσουν τις προσπάθειες της Ουκρανίας να επεκτείνει γρήγορα το DIB.
Οι ρωσικές δυνάμεις υποβαθμίζουν σταθερά ορισμένες δυνατότητες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Ουκρανίας: κατάληψη του πυρηνικού σταθμού Zaporizhzhia (ZNPP) τον Μάρτιο του 2022, κατάληψη του Υδροηλεκτρικού Σταθμού Kakhovka (KHPP) τον Φεβρουάριο του 2022, καταστρέφοντας το Dnipro Hydroelectric Power Plant (DHPP) στην πόλη Zaporizhzhia κατά τη διάρκεια της επίθεσης στις 22 Μαρτίου 2024.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης