Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pavlyuk (Διοικητής Χερσαίων Δυνάμεων Ουκρανίας): Οι ρωσικές δυνάμεις ετοιμάζουν μεγάλες επιχειρήσεις στις κατευθύνσεις Lyman, Bakhmut και Avdiivka

Pavlyuk (Διοικητής Χερσαίων Δυνάμεων Ουκρανίας): Οι ρωσικές δυνάμεις ετοιμάζουν μεγάλες επιχειρήσεις στις κατευθύνσεις Lyman, Bakhmut και Avdiivka
Ο Pavlyuk δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις δημιουργούν επί του παρόντος ομάδες δυνάμεων 100.000 ατόμων στην Ουκρανία, αλλά δεν διευκρίνισε σε ποιες επιχειρησιακές κατευθύνσεις
Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα θα συνεχίσουν τις επιθετικές επιχειρήσεις μέχρι την άνοιξη του 2024,  ενώ προετοιμάζονται για την μεγάλη επιθετική προσπάθεια το καλοκαίρι του 2024.
Ο Διοικητής των χερσαίων δυνάμεων της Ουκρανίας, Αντιστράτηγος Oleksandr Pavlyuk δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεσμεύουν επί του παρόντος όλους τους διαθέσιμους πόρους στις κατευθύνσεις Lyman, Bakhmut και Avdiivka για να διατηρήσουν τις συνεχιζόμενες επιθετικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία.
Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν συνεπείς επιθετικές επιχειρήσεις σε ολόκληρη την ανατολική Ουκρανία για να καταλάβουν και στη συνέχεια να διατηρήσουν την πρωτοβουλία σε όλο το θέατρο και φαίνεται να δεσμεύουν τακτικές και επιχειρησιακές εφεδρείες σε συνεχιζόμενες επιθετικές επιχειρήσεις με την ελπίδα να αποσταθεροποιήσουν τις ουκρανικές αμυντικές γραμμές και να αποτρέψουν τον Ουκρανικό στρατό να αναδιαταχθεί…
Ο Pavlyuk δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις δημιουργούν επί του παρόντος ομάδες δυνάμεων 100.000 ατόμων στην Ουκρανία, αλλά δεν διευκρίνισε σε ποιες επιχειρησιακές κατευθύνσεις.
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν συγκεντρώσει περίπου 100.000 άτομα κατά μήκος του άξονα Kharkiv-Luhansk, περίπου 50.000 κοντά στο Bakhmut (από το φθινόπωρο του 2023), πάνω από 50.000 κοντά στην Avdiivka και φέρεται να προσπαθούν να συσσωρεύσουν μια ομάδα περίπου 50.000 ατόμων στα νότια.
Ο Pavlyuk δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις ομάδες για να αναπληρώσουν μονάδες που χάνουν αυτήν τη στιγμή μαχητική ισχύ, αλλά ότι οι ρωσικές δυνάμεις μπορεί να σχηματίσουν μια ομάδα επαρκή για τη διεξαγωγή μιας επιθετικής επιχείρησης σε μία επιχειρησιακή κατεύθυνση το καλοκαίρι του 2024.
Η ρωσική στρατιωτική διοίκηση φαίνεται επίσης να σχηματίζει εφεδρείες ικανές να συντηρήσουν τις συνεχιζόμενες επιθετικές επιχειρήσεις με τον τρέχοντα ρυθμό τους στην Ουκρανία.
Οι ρωσικές δυνάμεις επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν τις τρέχουσες ελλείψεις υλικού της Ουκρανίας ενώ προετοιμάζονται για προσπάθειες που θα αναγκάσουν την Ουκρανία να δαπανήσει ένα σημαντικό μέρος της δυτικής βοήθειας ασφαλείας που μπορεί να λάβει τους επόμενους μήνες.
Ο Ουκρανός Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας, Αντιστράτηγος Ivan Havrylyuk, δήλωσε στις 22 Μαρτίου ότι αναμένει ότι η ευρωπαϊκή βοήθεια για την ασφάλεια θα εξομαλύνει τις διαφορές μεταξύ των δυνατοτήτων του ρωσικού και του ουκρανικού πυροβολικού τους επόμενους δύο μήνες.
Ο Havrylyuk δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν επί του παρόντος πλεονέκτημα 7 προς 1 στα πυρομαχικά πυροβολικού έναντι των ουκρανικών δυνάμεων, και οι τρέχουσες ελλείψεις πυρομαχικών της Ουκρανίας περιορίζουν την ικανότητα της Ουκρανίας να αποτρέψει σταδιακά τακτικά ρωσικά κέρδη κατά μήκος του μετώπου.
Η εκπρόσωπος του Πενταγώνου Sabrina Singh δήλωσε στις 21 Μαρτίου ότι οι ουκρανικές δυνάμεις πρέπει να λάβουν δύσκολες αποφάσεις για να αποσυρθούν από ορισμένες περιοχές λόγω των συνεχιζόμενων καθυστερήσεων στη δυτική βοήθεια ασφαλείας.
Οι ρωσικές δυνάμεις μπορεί να επιδιώξουν να διατηρήσουν τον ρυθμό των επιθετικών τους επιχειρήσεων μέχρι την άνοιξη, ανεξάρτητα από τις δύσκολες καιρικές συνθήκες και τις συνθήκες εδάφους, σε μια προσπάθεια να εκμεταλλευτούν τις ελλείψεις ουκρανικού υλικού πριν φτάσει η δυτική βοήθεια ασφαλείας στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης