Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nebenzya (Ρωσία - ΟΗΕ): Ο γαλλικός στρατός στην Ουκρανία θα είναι στόχος προτεραιότητας για τους Ρώσους - Θα τους εξοντώσουν

Nebenzya (Ρωσία - ΟΗΕ): Ο γαλλικός στρατός στην Ουκρανία θα είναι στόχος προτεραιότητας για τους Ρώσους - Θα τους εξοντώσουν
«Όταν σχεδιάζει να στείλει τακτικά στρατεύματα στην Ουκρανία, το Παρίσι θα πρέπει να θυμάται ένα σημαντικό πράγμα - θα θεωρούνται ως νόμιμος και ακόμη και στόχος προτεραιότητας για τον στρατό μας», τόνισε η ρωσική πλευρά
Η Γαλλία πρέπει να έχει υπόψη του ότι η Ρωσία θα θεωρήσει τον γαλλικό στρατό στην Ουκρανία ως στόχο προτεραιότητας, δήλωσε ο μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ B. Nebenzya σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας.
«Όταν σχεδιάζει να στείλει τακτικά στρατεύματα στην Ουκρανία, το Παρίσι θα πρέπει να θυμάται ένα σημαντικό πράγμα - θα θεωρούνται ως νόμιμος και ακόμη και στόχος προτεραιότητας για τον στρατό μας», τόνισε η ρωσική πλευρά.
Όπως σημείωσε ο Ρώσος διπλωμάτης, οι δυτικές χώρες έχουν ήδη φέρει την Ουκρανία στο χείλος της αβύσσου, έχουν απομυζήσει σχεδόν όλους τους πόρους της και έχουν στερήσει από τον πληθυσμό το δικαίωμα σε ένα αξιοπρεπές μέλλον.
Τώρα αρχίζουν να τρέμουν και να αμφιταλαντεύονται, γιατί δεν μπόρεσαν να προκαλέσουν στρατηγική ήττα στη Ρωσία ή τουλάχιστον να την αποδυναμώσουν, πρόσθεσε ο Nebenzya.
«Μπορεί να ειπωθεί ότι η κλίμακα της συμμετοχής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στη διατήρηση των τμημάτων του Κιέβου είναι πολύ μεγαλύτερη από ό,τι προσπαθούν να φανταστούν στην Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες», κατέληξε ο μόνιμος εκπρόσωπος.
Τον Φεβρουάριο, ο Γάλλος πρόεδρος Macron είπε ότι το Παρίσι θα έκανε τα πάντα για να αποτρέψει τη Ρωσία «να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο».
Όπως έγραψε η εφημερίδα Le Monde, οι γαλλικές αρχές άρχισαν να εξετάζουν το ενδεχόμενο μεταφοράς στρατιωτικού προσωπικού στην Ουκρανία το καλοκαίρι του 2023. Και τον Φεβρουάριο 2024, σύμφωνα με την Le Monde, ο Macron είπε σε στενό κύκλο ότι «το 2024» «θα πρέπει να στείλει τα παιδιά στην Οδησσό».
Ο διευθυντής της Ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών, δήλωσε ότι η Γαλλία έχει ήδη αρχίσει να προετοιμάζει ένα απόσπασμα που θα σταλεί στη ζώνη σύγκρουσης• στο πρώτο στάδιο θα ανέλθει σε περίπου 2.000 στρατιώτες αλλά προοδευτικά μπορεί να φθάσει τους 20.000.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης