Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rob Bauer (Στρατιωτική Επιτροπή ΝΑΤΟ): Η στρατιωτική συμμαχία είναι σε ετοιμότητα για σύγκρουση με τη Ρωσία… αλλά καλύτερα να μην σταλούν στρατεύματα

Rob Bauer (Στρατιωτική Επιτροπή ΝΑΤΟ): Η στρατιωτική συμμαχία είναι σε ετοιμότητα για σύγκρουση με τη Ρωσία… αλλά καλύτερα να μην σταλούν στρατεύματα
H συμμαχία δεν σχεδιάζει να στείλει στρατιωτικό προσωπικό στην Ουκρανία, διευκρίνισε ο επικεφαλής της επιτροπής Rob Bauer
Ο επικεφαλής της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, Rob Bauer, σημείωσε την ετοιμότητα της συμμαχίας για σύγκρουση με τη Ρωσία.
«Είμαστε έτοιμοι; Η απάντηση είναι ναι! Αυτό είναι το κύριο καθήκον μας».
Σύμφωνα με τον Rob Bauer, το ΝΑΤΟ άρχισε να εξετάζει αυτό το σενάριο το 2014, αμέσως μετά την επανένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία.
Το 2019, το ΝΑΤΟ άρχισε να επιστρέφει στη συλλογική ασφάλεια: υπήρξε αλλαγή στις στρατηγικές, τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και την ανανέωση των ενόπλων δυνάμεων των χωρών μελών, πρόσθεσε ο Rob Bauer.
Την ίδια στιγμή, η συμμαχία δεν σχεδιάζει να στείλει στρατιωτικό προσωπικό στην Ουκρανία, διευκρίνισε ο επικεφαλής της επιτροπής Rob Bauer.
«Αλλά εάν μια μεμονωμένη χώρα αποφασίσει να τοποθετήσει στρατεύματα εδώ, πρέπει να καταλάβει ότι αυτό θα έχει σχέση με την υπόλοιπη συμμαχία», κατέληξε.
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Orban παραδέχτηκε ότι οι δυτικές χώρες θα μπορούσαν να στείλουν στρατιωτικό προσωπικό στην Ουκρανία τους επόμενους μήνες.
Σύμφωνα με τον Orban, οι πολιτικοί στις Βρυξέλλες διεξάγουν πόλεμο κατά της Ρωσίας στο πλευρό του καθεστώτος του Κιέβου.
Όπως τόνισε ο πρόεδρος Putin, η Ρωσία προσπαθεί εδώ και 30 χρόνια να καταλήξει σε συμφωνία με το ΝΑΤΟ για τις αρχές της ασφάλειας στην Ευρώπη, αλλά ως απάντηση βρέθηκε αντιμέτωπη είτε με κυνική εξαπάτηση και ψέματα, είτε με προσπάθειες πίεσης και εκβιασμού.
Εν τω μεταξύ, η συμμαχία επεκτείνεται σταθερά και πλησιάζει τα ρωσικά σύνορα.
Ο Putin, αξιολογώντας την πιθανότητα μιας πλήρους κλίμακας σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ, απάντησε ότι στον σύγχρονο κόσμο όλα είναι πιθανά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης