Τελευταία Νέα
Διεθνή

Centeno (ΕΚΤ): Η ΕΚΤ πρέπει να δράσει για τα επιτόκια - Βρισκόμαστε στο τέλος του πληθωρισμού

Centeno (ΕΚΤ): Η ΕΚΤ πρέπει να δράσει για τα επιτόκια - Βρισκόμαστε στο τέλος του πληθωρισμού
Ο πληθωρισμός έχει επιστρέψει σε επίπεδα κάτω του 3%
Σχετικά Άρθρα
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) πρέπει να δράσει, και θα δράσει για τα επιτόκια καθώς ο πληθωρισμός υποχωρεί προς τον στόχο του 2%, υπογράμμισε ο Mario Centeno, μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ.
Η ΕΚΤ κατάφερε να επιβραδύνει την αύξηση των τιμών από τα ιστορικά υψηλά, χωρίς να καταρρεύσει η οικονομία της Ευρωζώνης, δήλωσε την Παρασκευή ο επικεφαλής της πορτογαλικής κεντρικής τράπεζας, αποδίδοντας την ανθεκτικότητα στη δύναμη της αγοράς εργασίας.
«Ο πληθωρισμός έχει επιστρέψει σε επίπεδα κάτω του 3%, η νομισματική πολιτική πρέπει να ακολουθήσει αυτή την πραγματικότητα, όπως είναι προφανές -και θα το κάνει. Βρισκόμαστε στο τέλος αυτής της πληθωριστικής διαδικασίας», δήλωσε από τη Λισαβόνα.
Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της ΕΚΤ πλησιάζουν σε μια πρώτη μείωση των επιτοκίων τον Ιούνιο 2024, μόλις πειστούν ότι η αύξηση των τιμών καταναλωτή επιστρέφει σταθερά στο 2%.
Η ΕΚΤ δεν μπορεί να δεσμευτεί για περαιτέρω μειώσεις του κόστους δανεισμού, δήλωσε την Τετάρτη 20/3 η πρόεδρος της ΕΚΤ Christine Lagarde και ο πρόεδρος της Bundesbank Joachim Nagel, επανέλαβε ευθυγραμμίστηκε με αυτή την άποψη σε σημερινές (22/3) δηλώσεις του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης