Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: «Πέρασε» από τη Βουλή και οδεύει στη Γερουσία το νομοσχέδιο των 1,2 τρισ. δολ. - Περιθώριο λίγων ωρών για να αποφευχθεί το shutdown

ΗΠΑ: «Πέρασε» από τη Βουλή και οδεύει στη Γερουσία το νομοσχέδιο των 1,2 τρισ. δολ. - Περιθώριο λίγων ωρών για να αποφευχθεί το shutdown
Το νομοσχέδιο στήριξαν κυρίως οι Δημοκρατικοί
Σχετικά Άρθρα
Εγκρίθηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ το νομοσχέδιο ύψους 1,2 τρισεκ. δολαρίων (καλύπτει περίπου τα δύο τρίτα των κυβερνητικών δαπανών 1,66 τρισεκ. δολαρίων για το οικονομικό έτος που άρχισε την 1η Οκτωβρίου 2023) για τη χρηματοδότηση της αμερικανικής κυβέρνησης, προκειμένου να αποφευχθεί ένα μερικό «λουκέτο» των ομοσπονδιακών λειτουργιών (shutdown).
Το νομοσχέδιο στήριξαν κυρίως οι Δημοκρατικοί -στο συγκεκριμένο σώμα την πλειοψηφία κατέχουν οι Ρεπουμπλικάνοι.
Πλέον το νομοσχέδιο θα σταλεί στη Γερουσία (πλειοψηφούν οι Δημοκρατικοί), η οποία πρέπει να κινηθεί εξαιρετικά γρήγορα καθώς η προθεσμία για έγκριση του πακέτου ώστε να αποφευχθεί το shutdown λήγει τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 22/3.
Οι συντηρητικοί Ρεπουμπλικάνοι απειλούν να καθαιρέσουν τον πρόεδρο του σώματος, Mike Johnson.

Η βουλευτής Marjorie Taylor Greene, ανακοίνωσε πως κατέθεσε πρόταση για την απομάκρυνση του Ρεπουμπλικανού προέδρου, κατηγορώντας τον για «προδοσία».
«Χρειαζόμαστε έναν νέο πρόεδρο», δήλωσε η ίδια σε δημοσιογράφους, κατηγορώντας τον πρόεδρο, που βρίσκεται στη θέση αυτή από τον Οκτώβριο, ότι βρίσκεται «στην αγκαλιά των Δημοκρατικών».
Χθες 21/3, το Κογκρέσο των ΗΠΑ ενέκρινε το διακομματικό πλαίσιο δαπανών ύψους 1,2 τρισεκ. δολαρίων για την Άμυνα, την εσωτερική ασφάλεια και άλλα προγράμματα, μετά από κρίσιμες διαπραγματεύσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης