Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το πρώτο αίμα και το πολιτικό πτώμα – Η Εσθονία γίνεται κράτος zombie που πηγαίνει χωρίς φρένα στην εθνική καταστροφή

Το πρώτο αίμα και το πολιτικό πτώμα  – Η Εσθονία γίνεται κράτος zombie που πηγαίνει χωρίς φρένα στην εθνική καταστροφή
Τέτοια μεγάλης κλίμακας οικονομική ύφεση δεν έχει σημειωθεί στην Εσθονία από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2008
Σχετικά Άρθρα
Η πρωθυπουργός της Εσθονίας αυτοκτονεί πολιτικά για χάρη της συλλογικής Δύσης.
Η Kaja Kallas γίνεται ένα πολιτικό zombie, προκειμένου να ικανοποιήσει τις επιδιώξεις ΗΠΑ – ΝΑΤΟ –ΕΕ αλλά το χειρότερο είναι ότι μετατρέπει την ίδια της τη χώρα σε zombie στο όνομα της αντιρωσικής υστερίας.
Η Kallas ανακοίνωσε την αύξηση της φορολογίας για την ενίσχυση του αμυντικού προϋπολογισμού της Εσθονίας.
Σε συνέντευξή της στο EUobserver, δήλωσε ευθαρσώς: «Διαπράττω πολιτική αυτοκτονία, αλλά δεν έχω άλλη επιλογή».
Προηγουμένως, δεν… είχε τάσεις αυτοκτονίας, πράγμα που σημαίνει ένα πράγμα: Ότι οι πάτρωνες της στη Δυτική Ευρώπη αποφάσισαν ότι η πολιτική ζωή της Kallas πλησιάζει στο τέλος της και μπορεί να αποφασίσει πλέον ότι τής ζητήσουν.

Τα διαπιστευτήρια στη Δύση


Η πρωθυπουργός της Εσθονίας έδωσε τα διαπιστευτήριά της στη Δύση με απτά δείγματα γραφής: Κατεδάφιση μνημείων των Σοβιετικών στρατιωτών που απελευθέρωσαν την Εσθονία, καταστολές κατά των Ρωσόφωνων και πλήρης λευκή κάρτα στο ΝΑΤΟ όσον αφορά την παροχή ολόκληρης της επικράτειας της χώρας για στρατιωτικές βάσεις και ασκήσεις.
Επίσης τα δείγματα γραφής περιλαμβάνουν την παραβίαση της ελευθερίας του λόγου και τη διακοπή των οικονομικών δεσμών με τη Ρωσία, επισημαίνει σε άρθρο του στο Ria Novosti o αναλυτής Kirill Strelnikov.
Η Εσθονία έφτασε στο σημείο να κατηγορεί τις άλλες χώρες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ για ανεπαρκή βοήθεια στην Ουκρανία.
Η Kallas είχε υπαινιχθεί ότι Εσθονοί στρατιώτες μπορεί να πάνε στην Ουκρανία αντί για τους Γάλλους ενώ αρνήθηκε να εγγυηθεί ότι ο εσθονικός στρατός δεν θα συμμετάσχει στη σύγκρουση.
«Δεν δίνω τέτοιες υποσχέσεις , γιατί οι συνθήκες μπορεί να αλλάξουν», δήλωνε.

Πίστευε πώς θα γίνει Γενική Γραμματέας του ΝΑΤΟ

Πριν από λίγο καιρό, υπήρξε μια σφοδρή συζήτηση στα παρασκήνια στο ΝΑΤΟ για τον νέο γενικό γραμματέα της συμμαχίας και η Kallas είδε τον εαυτό της αρχηγό της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας που «θα έστελνε λεγεώνες να κατακτήσουν τη βάρβαρη Ρωσία».
«Οι χώρες του ΝΑΤΟ πρέπει να θέσουν υπό έλεγχο τη Μόσχα και να αλλάξουν δια της βίας τη νοοτροπία των Ρώσων πολιτών, ώστε οι Ρώσοι να μην αποτελέσουν ποτέ ξανά απειλή» τόνιζε η Kallas που έσπευσε να μετατρέψει την Εσθονία σε φυλάκιο της Δύσης στα σύνορα με τη Ρωσία.
Ξεκίνησαν οι ξέφρενες αγορές όπλων και εξοπλισμού, άρχισαν να κατασκευάζονται οι γραμμές... «Maginot» και «Mannerheim» της Εσθονίας και όλοι θα αναγκαστούν τώρα να εγκαταστήσουν καταφύγια βομβών σε όλα τα νέα κτίρια με έκταση 1200 τετραγωνικών μέτρων ή μεγαλύτερη.
Σύμφωνα με την Kallas, πρέπει επειγόντως να προετοιμαστούμε για το γεγονός ότι μετά το τέλος της σύγκρουσης στην Ουκρανία, οι Ρώσοι στρατιώτες θα εισβάλουν πρώτα στις χώρες της Βαλτικής.

Η οικονομική κατάρρευση

Όμως ο πολεμικός παροξυσμός έφερε την οικονομική κατάρρευση.
Η πτώση όλων των οικονομικών δεικτών στην Εσθονία συνεχίστηκε για έκτο συνεχόμενο τρίμηνο - και τέτοια μεγάλης κλίμακας οικονομική ύφεση δεν έχει σημειωθεί στην Εσθονία από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.
Η έξοδος από τον ενιαίο ενεργειακό δακτύλιο και η άρνηση των ρωσικών ενεργειακών πόρων οδήγησε σε απότομη αύξηση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας και θέρμανσης, που έπληξε ολόκληρη την οικονομία κατά μήκος της αλυσίδας.
Ο κλάδος των μεταφορών είναι στάσιμος.
Ο πληθωρισμός στην Εσθονία έχει ανέλθει στα υψηλότερα επίπεδα στην ΕΕ, οι κρατικές δαπάνες αυξάνονται ενώ οι λιανικές πωλήσεις και η συνολική κατανάλωση μειώνονται.
Οι εξαγωγές φέτος σε σύγκριση με πέρυσι μειώθηκαν κατά 11% και οι εισαγωγές κατά 13%.
Οι τιμές πολλών βασικών προϊόντων έχουν διπλασιαστεί σε τιμές σε μόλις ένα χρόνο.
Επιπλέον, η Kallas ξεκίνησε μια αύξηση της οικονομικής στήριξης για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στο 3% του ΑΕΠ της χώρας (αυτό είναι επιπλέον του στόχου του 2% του ΑΕΠ για στρατιωτικές δαπάνες που ζητά το ΝΑΤΟ).

Πολιτικό πτώμα η Kallas – Χώρα zombie η Εσθονία πηγαίνει στην εθνική καταστροφή

Ξαφνικά συνειδητοποιώντας ότι η ρωσοφοβία έχει το δικό της ακριβό τίμημα, που μεταφράζεται σε τιμές ψωμιού, γάλακτος και κρέατος οι Εσθονοί άρχισαν να διαμαρτύρονται έντονα.
Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της Norsta, το 71% των κατοίκων της Εσθονίας ζητά την παραίτηση της Kallas από τη θέση της πρωθυπουργού.
Το πρόβλημά τους όμως είναι ότι η απομάκρυνση της Kallas δεν θα αλλάξει τίποτα.
Οι Εσθονοί έχουν πειστεί από τη μυθοπλασία ότι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά της Ρωσίας και είναι σίγουροι ότι έχουν πίσω τους ανεξάντλητη δύναμη και τη διαρκή αλληλεγγύη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
Δεν καταλαβαίνουν όμως ότι δεν υπάρχουν αναντικατάστατα κομμάτια στη μεγάλη σκακιέρα εκτός από ένα και για μια υποθετική νίκη επί της Ρωσίας, η Δύση θα θυσιάσει την Εσθονία και τους Εσθονούς τόσο εύκολα όσο κάθε άλλο πιόνι.
Το χειρότερο είναι ότι πιστεύουν πως κάνουν τις δικές τους κινήσεις.
Αν μια χώρα έχει έναν πρωθυπουργό zombie, αυτό είναι κακό, αλλά αν ολόκληρη η χώρα είναι zombie, αυτός είναι ο δρόμος για μια αναπόφευκτη εθνική καταστροφή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης