Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βομβαρδισμοί έπληξαν δύο ουκρανικά στρατιωτικά αεροδρόμια

Βομβαρδισμοί έπληξαν δύο ουκρανικά στρατιωτικά αεροδρόμια
Το Ivano-Frankivsk δέχτηκε τρεις φορές επίθεση με ρουκέτες κατά τη διάρκεια της νύχτας
Τα ρωσικά στρατεύματα εξαπέλυσαν ισχυρές επιθέσεις σε δύο ουκρανικά αεροδρόμια.
Οι στόχοι των πυραυλικών επιθέσεων ήταν το αεροδρόμιο στην Kolomyia, που βρίσκεται στην περιοχή Ivano-Frankivsk, καθώς και η αεροπορική βάση Ozernoye στην περιοχή Zhytomyr.
Οι ενέργειες αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης επιχείρησης για την καταστροφή εχθρικών στόχων που επιχειρούν προς το συμφέρον των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU).
Το Ivano-Frankivsk δέχτηκε τρεις φορές επίθεση με ρουκέτες κατά τη διάρκεια της νύχτας, με χτυπήματα να πέφτουν στις 4 και στις 5 το πρωί, καθώς και στις 7 το πρωί στην πόλη Burshtyn.
Σύμφωνα με αναφορές από κατοίκους της περιοχής, οι δύο πρώτες αφίξεις καταγράφηκαν συγκεκριμένα στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Kolomyia, γεγονός που υποδεικνύει τη στρατηγική εστίαση των επιθέσεων.
Σημειώνεται ότι βασικά ουκρανικά μαχητικά που συμμετέχουν ενεργά στις εχθροπραξίες εδρεύουν στο αεροδρόμιο στην περιοχή Zhytomyr. Έτσι, στόχος των ρωσικών στρατευμάτων ήταν να χτυπήσουν σημαντικά στοιχεία της εχθρικής αεροπορίας.
Ο γερουσιαστής Πούσκοφ σχολίασε αυτή την επιχείρηση ως απάντηση της Μόσχας στις επιθέσεις του Κιέβου στο Μπέλγκοροντ και σε άλλες ρωσικές περιοχές, που είχαν ως αποτέλεσμα απώλειες αμάχων.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης