Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία πάτησε το κουμπί: Τα 49 χτυπήματα στην Ουκρανία που δείχνουν ότι είναι σε πόλεμο με ΝΑΤΟ - ΕΕ

Η Ρωσία πάτησε το κουμπί: Τα 49 χτυπήματα στην Ουκρανία που δείχνουν ότι είναι σε πόλεμο με ΝΑΤΟ - ΕΕ
Η Ρωσία χρησιμοποίησε όπλα μεγάλης εμβέλειας και υψηλής ακρίβειας για σημαντικά χτυπήματα στην Ουκρανία που αποτελούν μήνυμα για το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, που εμπλέκονται ξεκάθαρα στις εχθροπραξίες επί ουκρανικού εδάφους
Δέος προκαλεί το εύρος και η σφοδρότητα των ρωσικών χτυπημάτων στην Ουκρανία, η αεράμυνα της οποία έχει καταρρεύσει πλήρως.
Από τις 16 έως τις 22 Μαρτίου 2024, οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν 49 «επιδρομές αντιποίνων» ως απάντηση στις επιθέσεις της Ουκρανίας σε ρωσικά εδάφη, δήλωσε η Μόσχα.
Η Ρωσία χρησιμοποίησε όπλα μεγάλης εμβέλειας και υψηλής ακρίβειας, όπως υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal, καθώς και drones αλλά και πυραυλικά συστήματα.
Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν κέντρα λήψης αποφάσεων των Ουκρανών, αεροδρόμια, εργοστάσια επισκευής όπλων, αποθήκες και βάσεις επιμελητείας του στρατού.
Επίσης χτυπήθηκαν σημεία συγκέντρωσης ειδικών δυνάμεων και ξένων μισθοφόρων.
Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν μαζική επίθεση με στόχο ενεργειακές εγκαταστάσεις, στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα, σιδηροδρομικούς κόμβους, οπλοστάσια και θέσεις μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Η σημασία της πυραυλικής επίθεσης στο Dnipro

Αξιοσημείωτη ήταν η ρωσική πυραυλική επίθεση στον υδροηλεκτρικό σταθμό Dnipro.
Ο σταθμός υπέστη σοβαρές ζημιές καθώς δύο από τους πύραυλους έπληξαν απευθείας τον σταθμό.
Αν και δεν υπάρχει κίνδυνος να σπάσει το φράγμα, ο δεύτερος υδροηλεκτρικός σταθμός στον HPP Dnipro υπέστη σοβαρές ζημιές, δήλωσε ο Igor Sirota, διευθυντής της Ukrhydroenergo που εκμεταλλεύεται την υποδομή.
Σύμφωνα με τον ίδιο, δύο πύραυλοι έπληξαν απευθείας τις μονάδες HPP-1 και HPP-2 του σταθμού.
Βρίσκεται στην περιοχή Zaporizhia στον ποταμό Δνείπερο στην ομώνυμη πόλη που ελέγχεται από την Ουκρανία.
Η ευρύτερη περιοχή μαζί με Kherson, Donetsk και Lugansk, έγινε μέρος της Ρωσίας το φθινόπωρο του 2022 μετά τα δημοψηφίσματα που διεξήχθησαν εκεί.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Γραφείου του Γενικού Εισαγγελέα της Ουκρανίας, Yury Belousov, ο ουκρανικός υδροηλεκτρικός σταθμός Dnipro υπέστη σημαντική ζημιά μετά από οκτώ ρωσικούς πύραυλους που έπληξαν την εγκατάσταση.
Το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο έχει τεθεί εκτός λειτουργίας, πρόσθεσε ο ίδιος.

49.jpeg

Η Ρωσία είναι σε πόλεμο με τη Δύση

Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov δήλωνε ότι η Ρωσία βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου με τη Δύση.
Μιλώντας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Arguments and Facts, δήλωσε ότι η Ρωσία ξεκίνησε αρχικά μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία.
Ωστόσο, η κατάσταση άλλαξε όταν οι δυτικές χώρες άρχισαν να υποστηρίζουν ενεργά και ανοιχτά την Ουκρανία.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου τόνισε ότι κάθε Ρώσος πρέπει να κατανοήσει την τρέχουσα κατάσταση στη χώρα για «τη δική του εσωτερική επαγρύπνηση».
«Είμαστε σε πόλεμο.
Ναι, ξεκίνησε ως μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση αλλά όταν η συλλογική Δύση συμμετείχε σε αυτή στο πλευρό της Ουκρανίας, μετατράπηκε σε πόλεμο για εμάς.
Είμαι πεπεισμένος γι' αυτό. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι για την εσωτερική τους επαγρύπνηση», σημείωσε ο Peskov.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία ενεργεί βάσει των συμφερόντων της για να προστατεύσει το δικό της έδαφος.
Το στρατιωτικό δυναμικό της Ουκρανίας δεν πρέπει να αποτελεί απειλή για την ασφάλεια των Ρώσων, πιστεύει ο Peskov.
Η Ρωσία έχει τώρα τέσσερις νέες οντότητες (σ.σ. οι περιοχές που προσαρτήθηκαν), «και το κύριο πράγμα για εμάς είναι να προστατεύσουμε τους ανθρώπους σε αυτές τις περιοχές και να απελευθερώσουμε το έδαφος αυτών των περιοχών, το οποίο επί του παρόντος παραμένει de facto κατεχόμενο από το καθεστώς του Κιέβου», συνέχισε.
Από αυτή την άποψη, η ύπαρξη ενός γειτονικού κράτους όπως η Ουκρανία που επιδιώκει την κατάληψη της Κριμαίας με οποιοδήποτε κόστος είναι απαράδεκτη για τη Ρωσία, είπε ο Peskov.
Η Ουκρανία έχει επίσης τέτοια σχέδια σε σχέση με τα πρόσφατα αποκτηθέντα εδάφη της Ρωσίας, πρόσθεσε.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης