Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ για veto Ρωσίας στον ΟΗΕ: Αρνούνται τη χειρότερη επίθεση σε Εβραίους από την εποχή του Ολοκαυτώματος

ΗΠΑ για veto Ρωσίας στον ΟΗΕ: Αρνούνται τη χειρότερη επίθεση σε Εβραίους από την εποχή του Ολοκαυτώματος
«Λυπάμαι, αλλά αυτό είναι εξωφρενικό και είναι κάτω από την αξιοπρέπεια αυτού του Σώματος», επεσήμανε η πρέσβειρα της Ουάσινγκτον στο Συμβούλιο Ασφαλείας
Η πρέσβειρα των ΗΠΑ Linda Thomas-Greenfield αντέδρασε στο veto της Ρωσίας και της Κίνας στο ψήφισμα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ για εκεχειρία στη Γάζα, τονίζοντας ότι οι δύο χώρες «αρνούνται να καταδικάσουν τη Hamas για κάψιμο ζωντανων ανθρώπων, για πυροβολισμό αθώων πολιτών σε συναυλία και για βιασμό γυναικών και κοριτσιών».
«Αυτή ήταν η χειρότερη επίθεση σε Εβραίους από το Ολοκαύτωμα και ένα μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας δεν μπορεί καν να την καταδικάσει», επεσήμανε σε αιχμηρό τόνο η εκπρόσωπος της Ουάσινγκτον.
«Λυπάμαι, αλλά αυτό είναι εξωφρενικό και είναι κάτω από την αξιοπρέπεια αυτού του Σώματος», υπερθεμάτισε.
Η Hamas έχει επανειλημμένα αρνηθεί τους ισχυρισμούς ότι οι μαχητές της διέπραξαν πράξεις σεξουαλικής βίας κατά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου.

Nebenzya - Ρωσία: Ανάβετε πράσινο φως στο Ισραήλ για επέμβαση στη Rafah

Λαμβάνονυας τον λόγο ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας, ο Ρώσος απεσταλμένος απάντησε στην Greenfield ότι το προσχέδιο απόφασης των ΗΠΑ αποτελεί «αποτελεσματικό πράσινο φως» για την επιδρομή στη Ράφα.
Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Vasily Nebenzya, τόνισε σχετικά ότι το «σχέδιο ψηφίσματος των ΗΠΑ «περιέχει ένα αποτελεσματικό πράσινο φως για το Ισραήλ ώστε να πραγματοποιήσει στρατιωτική επιχείρηση στη Rafah».
Ο Nebenzya προσθέτει ότι η Ρωσία έχει ήδη δηλώσει ότι δεν θα ανέχεται πλέον «άσκοπα ψηφίσματα, τα οποία δεν περιέχουν έκκληση για κατάπαυση του πυρός και μας οδηγούν στο πουθενά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης