Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία πρόσθεσε τους ΛΟΑΤΚΙ στον κατάλογο με τους εξτρεμιστές και τους τρομοκράτες

Η Ρωσία πρόσθεσε τους ΛΟΑΤΚΙ στον κατάλογο με τους εξτρεμιστές και τους τρομοκράτες
Η Ρωσία πρόσθεσε αυτό που χαρακτηρίζει «κίνημα ΛΟΑΤΚΙ» στον κατάλογο με τις εξτρεμιστικές και τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως μετέδωσαν σήμερα 22/3 κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Η κίνηση συμβαδίζει με απόφαση του ρωσικού Ανώτατου Δικαστηρίου τον περασμένο Νοέμβριο που έκρινε ότι οι ακτιβιστές ΛΟΑΤΚΙ θα πρέπει να χαρακτηριστούν εξτρεμιστές, μια κίνηση που εκπρόσωποι ομοφυλόφιλων και διεμφυλικών φοβούνται ότι μπορεί να οδηγήσει σε συλλήψεις και διώξεις.
Ο κατάλογος τελεί υπό την εποπτεία μιας υπηρεσίας που ονομάζεται Rosfinmonitoring, η οποία έχει την εξουσία να «παγώσει» τους τραπεζικούς λογαριασμούς 14.000 και πλέον ανθρώπων και οντοτήτων που έχουν χαρακτηριστεί εξτρεμιστές και τρομοκράτες. Στον κατάλογο αυτό περιλαμβάνονται από την αλ Κάιντα και τον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό Meta έως συνεργάτες του εκλιπόντος ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Navalny.
Η νέα καταχώρηση αναφέρεται στο «διεθνές κοινωνικό κίνημα ΛΟΑΤΚΙ και τις διαρθρωτικές του μονάδες», ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.
Στο πλαίσιο της στροφής, υπό τον πρόεδρος Putin, προς αυτό που ο ίδιος περιγράφει ως οικογενειακές αξίες που έρχονται σε αντίθεση με συμπεριφορές και στάσεις στην παρακμάζουσα Δύση, η Ρωσία έχει υιοθετήσει πιο αυστηρούς περιορισμούς την τελευταία δεκαετία σε ό,τι αφορά τις εκφράσεις σεξουαλικού προσανατολισμού και την ταυτότητα φύλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης