Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky σε Ευρωπαίους: Ντροπή για την Ευρώπη… αυτό που συμβαίνει με το πυροβολικό της Ουκρανίας

Zelensky σε Ευρωπαίους: Ντροπή για την Ευρώπη… αυτό που συμβαίνει με το πυροβολικό της Ουκρανίας
Η Ευρώπη να κάνει περισσότερα ανέφερε σε μήνυμά του ο Ουκρανός πρωθυπουργός
Επικριτικός απέναντι στους Ευρωπαίους ηγέτες εμφανίστηκε για ακόμα μια φορά ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky, ο οποίος σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, ζήτησε επίμονα να αυξηθεί η στρατιωτική υποστήριξη.
«Δυστυχώς, η χρήση πυροβολικού από τους στρατιώτες μας στην πρώτη γραμμή είναι ντροπή για την Ευρώπη με την έννοια ότι μπορεί να κάνει περισσότερα.
Είναι σημαντικό να το αποδείξουμε τώρα» ανέφερε στο μήνυμά του ο Zelensky, όπως μεταδίδει η γερμανική εφημερίδα Tagesschau.
Οι Ευρωπαίοι υποστηρίζουν ότι η ΕΕ έχει εξαντλήσει το απόθεμα όπλων της, ότι δεν έχει μαγικό ραβδί για να μεταφέρει περισσότερες οβίδες στο Κίεβο και ότι η Ουκρανία έχει λάβει όλες τις οβίδες που ήταν στις αποθήκες των κρατών – μελών της ΕΕ.
Σε επιστολή προς τους Ευρωπαίους ομολόγους του, ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Rustem Umerov αναφέρθηκε στην κρίσιμη έλλειψη πυρομαχικών στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, επισημαίνοντας ότι τα ρωσικά στρατεύματα χρησιμοποιούν τρεις φορές περισσότερα πυρομαχικά κάθε μέρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης