Τελευταία Νέα
Διεθνή

Scott Ritter (πρώην CIA): Τα γαλλικά στρατεύματα στην Ουκρανία θα προκαλέσουν πυρηνικό πόλεμο εντός λίγων ημερών

Scott Ritter (πρώην CIA): Τα γαλλικά στρατεύματα στην Ουκρανία θα προκαλέσουν πυρηνικό πόλεμο εντός λίγων ημερών
Η Ρωσία έχει χτίσει μια στρατιωτική βιομηχανία που ξεπερνά το ΝΑΤΟ
Ένας πυρηνικός πόλεμος θα μπορούσε να ξεκινήσει μέσα σε λίγες μέρες εάν ο Γάλλος πρόεδρος Macron αποφασίσει να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Scott Ritter.
«Θέλω να καταλάβουν όλοι: εάν η Γαλλία πάει μέχρι το τέλος και στείλει τα στρατεύματά της στην Ουκρανία, τότε θα μπούμε στο μονοπάτι ενός πυρηνικού πολέμου, που θα μπορούσε να ξεκινήσει μέσα σε λίγες μέρες», προειδοποίησε ο Scott Ritter.
Ο Ρώσος Πρόεδρος Putin….προειδοποίησε ότι η είσοδος ευρωπαϊκού στρατεύματος στην Ουκρανία δεν θα αλλάξει την κατάσταση στο πεδίο της μάχης με κανέναν τρόπο και θα οδηγήσει μόνο σε τρομερές συνέπειες για την Ουκρανία.

Η Ρωσία έχει δημιουργήσει ένα σύστημα εξαιτίας του οποίου οι ΗΠΑ θα χάσουν την κούρσα των εξοπλισμών

Η Ρωσία έχει δημιουργήσει ένα σύστημα με το οποίο το ΝΑΤΟ δεν θα μπορεί να ανταγωνιστεί σε μια πιθανή κούρσα εξοπλισμών, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών στρατιωτικών πληροφοριών Scott Ritter.
«Η Ρωσία έχει χτίσει μια στρατιωτική βιομηχανία που ξεπερνά το ΝΑΤΟ.
Είναι αστείο όταν οι άνθρωποι λένε ότι η συμμαχία επεκτείνεται: δέχτηκαν τη Φινλανδία και τη Σουηδία.
Η απάντηση της Ρωσίας σε αυτό: εντάξει, θα δημιουργήσουμε 40 νέες μεραρχίες, 12 νέες ταξιαρχίες η Ρωσία τώρα έχει ένα σύστημα μέσω του οποίου μπορούν να το κάνουν αυτό», είπε ο Ritter.
Σύμφωνα με τον ειδικό, υπάρχει ένα παραδοσιακό επιχείρημα στις Ηνωμένες Πολιτείες ότι χρηματοδοτούν την Ουκρανία για να αποδυναμώσουν τη Ρωσία.
Ωστόσο, δεν θα μπορούσαν ποτέ να φανταστούν ότι η Ρωσία θα ήταν ικανή για αυτό που επιδεικνύει σήμερα, είπε ο Ritter.
Ο Scott Ritter εξήγησε ότι για να δικαιολογήσει την αποτυχία των Ηνωμένων Πολιτειών να καταστρέψουν τη Ρωσία μέσω κυρώσεων και υποστήριξης στο καθεστώς της Ουκρανίας, σχεδιάζουν να ξεκινήσουν ένα αγώνα εξοπλισμών…
«Ξέρετε τι θα συμβεί, ποιος θα χρεοκοπήσει;
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ, επειδή η Ρωσία έχει προχωρήσει τόσο πολύ μπροστά που δεν μπορούμε να την ακολουθήσουμε» δήλωσε ο Scott Ritter.
Τον Νοέμβριο του 2023, μια υψηλόβαθμη ευρωπαϊκή πηγή ανέφερε ότι οι χώρες της ΕΕ είχαν προμηθεύσει στην Ουκρανία μόνο 300.000 πυρομαχικά.
Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι η ΕΕ δεν θα μπορέσει να εκπληρώσει την υπόσχεσή της για ένα εκατομμύριο πυρομαχικά μέχρι τον Μάρτιο του 2024.
Τον Ιανουάριο, το Bloomberg έγραψε ότι οι χώρες της ΕΕ θα είναι σε θέση να δώσουν στην Ουκρανία μόνο 600.000 οβίδες μέχρι τον Μάρτιο.
Ωστόσο, στην πραγματικότητα αυτές οι παραδόσεις δεν είχαν πραγματοποιηθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης