Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Δικαστήριο απέρριψε την αγωγή της μητέρας του Navalny για χορήγηση ακατάλληλης ιατρικής περίθαλψης στον γιo της

Ρωσία: Δικαστήριο απέρριψε την αγωγή της μητέρας του Navalny για χορήγηση ακατάλληλης ιατρικής περίθαλψης στον γιo της
Ο Ivan Zhdanov, πρώην σύμβουλος του Navalny, είπε ότι το δικαστήριο στη μικρή πόλη Λαμπιτνάνγκι, κοντά στην αποικία κρατουμένων απέρριψε την αγωγή με το επιχείρημα ότι ενάγων έπρεπε να είναι ο ίδιος ο Navalny
Δικαστήριο απέρριψε την αγωγή που είχε καταθέσει η μητέρα του εκλιπόντος αρχηγού της ρωσικής αντιπολίτευσης Alexei Navalny κατά της αποικίας κρατουμένων στον Αρκτικό κύκλο όπου πέθανε, επειδή όπως ισχυρίσθηκε δεν ήταν ο ίδιος ο Navalny ενάγων, ανέφερε σήμερα στενός συνεργάτης του.
Ο Ivan Zhdanov, πρώην σύμβουλος του Navalny, είπε ότι το δικαστήριο στη μικρή πόλη Λαμπιτνάνγκι, κοντά στην αποικία κρατουμένων απέρριψε την αγωγή με το επιχείρημα ότι ενάγων έπρεπε να είναι ο ίδιος ο Navalny.
«Ο Alexei είχε καταθέσει πολλές φορές αγωγές για μη παροχή ιατρικής περίθαλψης στις αποικίες κρατουμένων. Τις απέρριπταν» έγραψε ο Zhdanov σε ανάρτηση του στο Telegram.
«Τώρα που τον σκότωσαν, απορρίπτουν την αγωγή της οικογένειας του με προσβλητικές διατυπώσεις».
Η χήρα του Alexei Navalny, Yulia, αναφερόμενη στην απόφαση του δικαστηρίου, δήλωσε σήμερα ότι το δικαστήριο απέρριψε την αγωγή κατά των φυλακών στις οποίες πέθανε ο σύζυγος της επειδή θα έπρεπε να παρουσιάσουν βίντεο και άλλες πληροφορίες για τις συνθήκες του θανάτου του.
Η Yulia Navalnaya, ανέφερε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ, ότι πιστεύει ότι η υπόθεση έκλεισε επειδή οι αρχές των φυλακών θα έπρεπε να παρουσιάσουν λεπτομερείς πληροφορίες για το τι συνέβη στις 16 Φεβρουαρίου, την μέρα δηλαδή που εκλιπών σύζυγός της, ανακοινώθηκε ότι πέθανε.
Η οικογένεια και οι υποστηρικτές του Navalny κατηγόρησαν τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin ότι έβαλε να τον σκοτώσουν, μια κατηγορία που το Κρεμλίνο απέρριψε με οργή.
Ο Navalny είχε επιβιώσει μετά από μια δηλητηρίαση με νευροπαραλυτικό παράγοντα της σοβιετικής εποχής στη Ρωσία το 2020 και μετά από χρόνια σκληρής μεταχείρισης στη φυλακή, συμπεριλαμβανομένων μακρών περιόδων απομόνωσης.
Οι ρωσικές αρχές των φυλακών δήλωσαν ότι ο 47χρονος Navalny είχε χάσει τις αισθήσεις του και πέθανε στις 16 Φεβρουαρίου μετά από έναν περίπατο έξω από τη φυλακή «Πολικός Λύκος», όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης τριών δεκαετιών.
Η ομάδα του Navalny δήλωσε αργότερα ότι το πιστοποιητικό θανάτου του ανέφερε ότι πέθανε από φυσικά αίτια.
Η μητέρα του Navalny Ludmila Navalnaya είχε μεταβεί στην πόλη Αάλεκχαρντ της Αρκτικής 2.000 χιλιόμετρα από την Μόσχα, λίγο μετά την ανακοίνωση του θανάτου του , όπου όπως είχε δηλώσει η ίδια, οι ανακριτές αρνούνταν να της παραδώσουν τη σορό από το τοπικό νεκροτομείο μέχρι να συμφωνήσει να τον θάψει χωρίς να γίνει δημόσια κηδεία
Οι αρχές στη συνέχεια παρέδωσαν την σορό του Navalny, η κηδεία του οποίου, έγινε στην Μόσχα, όπου χιλιάδες υποστηρικτές του παρακολούθησαν την σύντομης διάρκειας εξόδιο ακολουθία, εναποθέτοντας στην συνέχεια λουλούδια στον τάφο του, αγνοώντας τις προειδοποιήσεις του Κρεμλίνου να μην προβούν σε μεγάλες συγκεντρώσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης