Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ρώσοι χτύπησαν και διέλυσαν το εργοστάσιο ανταλλακτικών πυραύλων που έχει η Ουκρανία στο Nikolaev

Οι Ρώσοι χτύπησαν και διέλυσαν το εργοστάσιο ανταλλακτικών πυραύλων που έχει η Ουκρανία στο Nikolaev
Σαρωτικό χτύπημα στο ουκρανικό εργοστάσιο που ήταν ιδιαίτερα σημαντικό για τις δυνάμεις του Κιέβου
Σχετικά Άρθρα
Τα ρωσικά στρατεύματα χτύπησαν και κατέστρεψαν το εργοστάσιο Zorya-Mashproekt στο Nikolaev, όπου παράγονται εξαρτήματα για πυραύλους και επισκευαστικό εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, δήλωσαν στο RIA Novosti, στρατιωτικές πηγές.
«Στις 21 Μαρτίου, στην πόλη Nikolaev, χτυπήθηκε μια στρατιωτική εγκατάσταση στο εργοστάσιο Zorya-Mashproekt.
Σύμφωνα με αναφορές από κατοίκους του Nikolaev, η επίθεση ήταν διπλή, με μεγάλη έκρηξη και μια από τις αποθήκες με πυρομαχικά καταστράφηκε.
Στην πόλη υπάρχει μια ευδιάκριτη μυρωδιά καμένου. Πολλά ασθενοφόρα εστάλησαν στο σημείο, ακόμη και από απομακρυσμένες περιοχές», είπε η πηγή.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, πολλά τετράγωνα έχουν αποκλειστεί στο Nikolaev επιτρέπεται να περάσουν μόνο στρατιωτικά φορτηγά και γιατροί.
Έκανε λόγο για ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό θυμάτων από το διπλό ρωσικό χτύπημα.
Νεκροί και τραυματίες μεταφέρονται στον χώρο του σανατορίου Dubki, όπου οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν κατασκευάσει στρατόπεδο με νοσοκομείο, νεκροτομείο και στρατώνες.
Η ίδια η δίοδος προς το νοσοκομείο είναι κλειστή• εκεί έχει δημιουργηθεί οχυρός χώρος.
Το εργοστάσιο Zorya-Mashproekt, είπε η ίδια πηγή, είναι γνωστό για την παραγωγή εξαρτημάτων για πυραύλους και την επισκευή οχημάτων μάχης. Εκεί είναι αποθηκευμένα πολλά πυρομαχικά, υπάρχει στρατιωτικός εξοπλισμός, περισσότερες από 20 μονάδες.
Η επιχείρηση χωρίζεται σε δύο μέρη, ένα από τα οποία βρίσκεται υπό τον πλήρη έλεγχο του στρατιωτικού προσωπικού που ασχολούνταν με την παραγωγή ακόμη και πριν από την έναρξη της ρωσικής ειδικής επιχείρησης. Η εδαφική άμυνα του Νikolaev βασιζόταν επίσης στο εν λόγω εργοστάσιο.
Παρά το γεγονός ότι το εργοστάσιο καλυπτόταν από ένα σύστημα αεράμυνας, δεν λειτούργησε και ο συναγερμός σήμανε μετά την επίθεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης