Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Οι Houthis υπεύθυνοι για τουλάχιστον 50 επιθέσεις σε πλοία από τον Νοέμβριο 2023

ΗΠΑ: Οι Houthis υπεύθυνοι για τουλάχιστον 50 επιθέσεις σε πλοία από τον Νοέμβριο 2023
«Στην Ερυθρά Θάλασσα, οι Houthis επιδιώκουν να διαταράξουν αυτή την κρίσιμης σημασίας οδό του παγκόσμιου εμπορίου»
Σχετικά Άρθρα
Οι αντάρτες Houthis ευθύνονται για τουλάχιστον 50 επιθέσεις σε πλοία στα ανοικτά των ακτών της Υεμένης από τα μέσα Νοεμβρίου 2023, δήλωσε σήμερα 21/3 υψηλόβαθμη αξιωματούχος του αμερικανικού Πενταγώνου.
Οι προσκείμενοι στο Ιράν σιίτες αντάρτες, εξαπολύουν επιθέσεις με πυραύλους και drones εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν. Υποστηρίζουν πως οι επιθέσεις τους αποτελούν έκφραση αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας και απάντηση στις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στον παλαιστινιακό θύλακα.
«Στην Ερυθρά Θάλασσα, οι Houthis επιδιώκουν να διαταράξουν αυτή την κρίσιμης σημασίας οδό του παγκόσμιου εμπορίου, εξαπολύοντας τουλάχιστον 50 επιθέσεις» σε πλοία από το φθινόπωρο, δήλωσε η Celeste Wallander, υφυπουργός Άμυνας επί θεμάτων Διεθνούς Ασφαλείας.
Νωρίτερα σήμερα, ξένα μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως οι Houthis ενημέρωσαν την Κίνα και τη Ρωσία ότι τα πλοία τους μπορούν να περνούν με ασφάλεια από την Ερυθρά Θάλασσα και τον κόλπο του Άντεν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης