Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συγχαρητήριο μήνυμα Orban σε Putin: Η Ουγγαρία θέλει στενότερη συνεργασία με τη Ρωσία

Συγχαρητήριο μήνυμα Orban σε Putin: Η Ουγγαρία θέλει στενότερη συνεργασία με τη Ρωσία
«Είμαστε έτοιμοι να ενισχύσουμε τη συνεργασία μεταξύ των χωρών μας σε τομείς που δεν περιορίζονται από το διεθνές δίκαιο», δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός
Ο Viktor Orban έστειλε μήνυμα στον Vladimir Putin με το οποίο τον συνεχάρη για την επανεκλογή του στην προεδρία της Ρωσίας και εξέφρασε την ετοιμότητά του να αναπτύξει στενότερη συνεργασία με τη Μόσχα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ούγγρου πρωθυπουργού Bertalan Havasi.
«Είμαστε έτοιμοι να ενισχύσουμε τη συνεργασία μεταξύ των χωρών μας σε τομείς που δεν περιορίζονται από το διεθνές δίκαιο.
Η συνεργασία μεταξύ Ουγγαρίας και Ρωσίας βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό, ο οποίος μας επιτρέπει να συζητάμε σημαντικά θέματα ακόμη και στην τρέχουσα, πολύ δύσκολη γεωπολιτική κατάσταση », σημείωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.
Ο Orban έστειλε το μήνυμά του μετά την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών στη Ρωσία.
Όπως τόνισε ο Ούγγρος πρωθυπουργός η Βουδαπέστη είναι πεπεισμένη ότι «η διατήρηση του διαλόγου είναι θεμελιώδης προϋπόθεση για την ταχεία εγκαθίδρυση της ειρήνης».
Οι προεδρικές εκλογές στη Ρωσία πραγματοποιήθηκαν στις 15-17 Μαρτίου.
Ο Vladimir Putin κέρδισε με 87,28% των ψήφων.
Ο εκλεγμένος πρόεδρος δέχθηκε συγχαρητήρια από ηγέτες πολλών χωρών, μεταξύ των οποίων ο Κινέζος Πρόεδρος Xi Jinping ο Ινδός πρωθυπουργός Narendra Modi , ο διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Mohammad bin Salman και ο Τούρκος Πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης