Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη: Σε πολεμική οικονομία τα κράτη του ΝΑΤΟ - Έρχεται καταστροφική φτώχεια, διαστημικές οι στρατιωτικές δαπάνες

Αποκάλυψη: Σε πολεμική οικονομία τα κράτη του ΝΑΤΟ - Έρχεται καταστροφική φτώχεια, διαστημικές οι στρατιωτικές δαπάνες
Τα κράτη - μέλη του ΝΑΤΟ, ανάμεσά τους και η Ελλάδα θέτουν τις οικονομίες τους σε πολεμική τροχιά με άνευ προηγουμένου στρατιωτικές δαπάνες
Τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ ετοιμάζονται να βάλουν τις οικονομίες τους «σε στρατιωτική τροχιά», δήλωσε με απίστευτο κυνισμό ο υπουργός Εξωτερικών της Λετονίας Krisjanis Karins στη DW.
«Το ΝΑΤΟ κινείται προς αυτή την κατεύθυνση», είπε ο Λετονός υπουργός Εξωτερικών όταν ρωτήθηκε εάν η Βορειοατλαντική Συμμαχία κινείται προς μια πολεμική οικονομία.
Πρόσθεσε ότι από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία, οι χώρες του ΝΑΤΟ έχουν αυξήσει σημαντικά τις επενδύσεις τους στον αμυντικό τομέα.
Στις 14 Μαρτίου, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg παρουσιάζοντας την ετήσια έκθεσή του για την ασφάλεια του ΝΑΤΟ, είπε ότι τα Ευρωπαϊκά μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας και ο Καναδάς θα επενδύσουν 470 δισεκ. δολάρια στην άμυνα το 2024, που αντιστοιχεί στο 2% του συνολικού ΑΕΠ τους.
Τόνισε ότι η αύξηση των στρατιωτικών δαπανών του ΝΑΤΟ το 2023 ήταν «ένα άνευ προηγουμένου 11%.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΝΑΤΟ, το 2024 τα δύο τρίτα των χωρών μελών του ΝΑΤΟ θα δαπανήσουν περισσότερο από το 2% του αντίστοιχου ΑΕΠ τους για την άμυνα.
Ο Stoltenberg δεν διευκρίνισε, ωστόσο, ποιες χώρες περιλαμβάνονται σε αυτόν τον αριθμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης