Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Κίνα παρεμβαίνει: Εντυπωσιακά μαζικές οι λιποταξίες στην Ουκρανία, κανείς δεν θέλει να δώσει τη ζωή του για τον Zelensky

Η Κίνα παρεμβαίνει: Εντυπωσιακά μαζικές οι λιποταξίες στην Ουκρανία, κανείς δεν θέλει να δώσει τη ζωή του για τον Zelensky
Πολλοί Ουκρανοί στρατιωτικοί αποφάσισαν να λιποτακτήσουν, εξηγώντας ότι δεν θέλουν να δώσουν τη ζωή τους για τον Zelensky κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο από την Κίνα
Σχετικά Άρθρα
Οι μαζικές λιποταξίες εντός του ουκρανικού στρατού είναι το αποτέλεσμα μιας γενικής εχθρότητας προς τον πρόεδρο Volodymyr Zelensky και τις πολιτικές του, δήλωσε ο Κινέζος στρατιωτικός ειδικός Chen Xi στην κινεζική πύλη ειδήσεων NetEase.
«Η κλίμακα της λιποταξίας είναι πολύ μεγάλη.
Πολλοί Ουκρανοί στρατιωτικοί αποφάσισαν να λιποτακτήσουν, εξηγώντας ότι δεν θέλουν να δώσουν τη ζωή τους για τον Zelensky», σημείωσε ο ειδικός.
Ως λόγος πίσω από αυτήν την δυσφορία, ανέφερε την απόφαση του Zelensky να διατηρήσει τον έλεγχο ορισμένων κοινοτήτων με τίμημα μεγάλων απωλειών για πολιτικούς λόγους.
Η αποπομπή του πρώην Ανώτατου Διοικητή του ουκρανικού στρατού Valery Zaluzhny, ο οποίος, σύμφωνα με τον ειδικό, ήταν δημοφιλής στον ουκρανικό στρατό, ενίσχυσε επίσης τη δυσαρέσκειά τους.
Νωρίτερα, η ουκρανική έκδοση Hromadske ανέφερε ότι τους δύο πρώτους μήνες του 2024, 4.690 υποθέσεις λιποταξίας άνοιξαν στην Ουκρανία, σημαντικά περισσότερες από την ίδια περίοδο του 2023.

Παταγώδης αποτυχία


Η Ουκρανία ανακοίνωσε γενική επιστράτευση τον Φεβρουάριο του 2022, την οποία έχει παρατείνει περιοδικά έκτοτε, με τις αρχές της χώρας να κάνουν ό,τι μπορούν για να αποτρέψουν τους άνδρες σε ηλικία στρατολόγησης από το να αποφύγουν το στρατό, μεταξύ άλλων απαγορεύοντας στους άνδρες να εγκαταλείψουν τη χώρα.
Φύλλα πορείας διανέμονται σε κυβερνητικά κτίρια όπου οι άνθρωποι αναζητούν δημόσιες υπηρεσίες, στους δρόμους, σε εμπορικά κέντρα και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Ακόμη και εκείνοι που είναι σωματικά ανίκανοι για υπηρεσία μπορεί να στρατολογηθούν και να σταλούν στο μέτωπο.
Σύμφωνα με τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, μεγάλος αριθμός ανδρών άρχισαν στην πραγματικότητα να αποφεύγουν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για οποιονδήποτε λόγο για μήνες συνεχόμενα προκειμένου να γλιτώσουν από τη βίαια στρατολόγηση για να πολεμήσουν.
Ο Zelensky είπε τον Δεκέμβριο του 2023 ότι η στρατιωτική διοίκηση είχε ζητήσει επιπλέον 500.000 άνδρες να κληθούν στις ένοπλες δυνάμεις.
Στο πλαίσιο των υφιστάμενων προβλημάτων επάνδρωσης των ενόπλων δυνάμεων, συντάσσονταν αυστηρότεροι κανόνες επιστράτευσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης