Τελευταία Νέα
Διεθνή

Politico: Τρόμος σε ΗΠΑ και ΝΑΤΟ - Η Ρωσία θα κατακτήσει νέα εδάφη στην Ουκρανία το καλοκαίρι 2024

Politico: Τρόμος σε ΗΠΑ και ΝΑΤΟ - Η Ρωσία θα κατακτήσει νέα εδάφη στην Ουκρανία το καλοκαίρι 2024
«Υπάρχει πολύς φόβος ότι θα μπορούσαμε να φτάσουμε σε ένα οριακό σημείο όπου θα μπορούσαμε να δούμε δυνητικά κάποια σημαντικά εδαφικά κέρδη της Ρωσίας αυτό το καλοκαίρι» λέει ειδικός στο Politico
Η συλλογική Δύση ανησυχεί ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα καταλάβουν νέα εδάφη στην Ουκρανία το καλοκαίρι 2024, υποστηρίζει η Alissa de Carbonnel, αναπληρώτρια διευθύντρια προγράμματος για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία στη Διεθνή Ομάδα Κρίσεων.
«Υπάρχει πολύς φόβος ότι θα μπορούσαμε να φτάσουμε σε ένα οριακό σημείο όπου θα μπορούσαμε να δούμε δυνητικά κάποια σημαντικά εδαφικά κέρδη της Ρωσίας αυτό το καλοκαίρι», δήλωσε στην ευρωπαϊκή έκδοση του Politico.
Το άρθρο σημειώνει ότι παρά το γεγονός ότι η ΕΕ συμφώνησε πρόσφατα σε 5 δισεκατομμύρια ευρώ για να αποζημιώσει εν μέρει τα κράτη μέλη για νέες αποστολές όπλων στην Ουκρανία, η κατάσταση στο πεδίο της μάχης παραμένει δεινή.
Στις 13 Μαρτίου, ο γενικός διοικητής των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, Alexander Syrsky, αναγνώρισε πως η κατάσταση σχεδόν σε όλη τη γραμμή εμπλοκής είναι περίπλοκη.
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergei Shoigu δήλωσε στις 27 Φεβρουαρίου ότι ο ουκρανικός στρατός έχασε περισσότερους από 444.000 άνδρες κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Από τις αρχές του 2024 χάνει κατά μέσο όρο 800 άνδρες την ημέρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης