Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Οριακή υποχώρηση στην επιχειρηματική δραστηριότητα τον Μάρτιο 2024, στις 52,2 μον.

ΗΠΑ: Οριακή υποχώρηση στην επιχειρηματική δραστηριότητα τον Μάρτιο 2024, στις 52,2 μον.
Οι νέες παραγγελίες που έλαβαν ιδιωτικές επιχειρήσεις υποχώρησαν στο 52,1 από 52,3 τον Φεβρουάριο
Οριακή υποχώρηση εμφάνισε τον Μάρτιο του 2024 ο προκαταρκτικός σύνθετος δείκτης PMI της S&P Global, που παρακολουθεί τους κλάδους της μεταποίησης και των υπηρεσιών στις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, ο δείκτης μειώθηκε στις 52,2 από το 52,5 του Φεβρουαρίου.
Στα επιμέρους στοιχεία της μέτρησης, οι νέες παραγγελίες που έλαβαν ιδιωτικές επιχειρήσεις υποχώρησαν στο 52,1 από 52,3 τον Φεβρουάριο.
Παράλληλα, ο δείκτης των τιμών που καταβλήθηκαν για τις εισροές αυξήθηκε σε υψηλό εξαμήνου στο 58,9 από το 55,5 τον Φεβρουάριο, με τον δείκτη των τιμών παραγωγού να αυξάνεται στο 56,8, το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2023, μετά το 54,1 του Φεβρουαρίου.
Σημειώνεται ότι μεγάλο μέρος των αυξήσεων των τιμών αφορούσε τις υπηρεσίες, με τη "δίδυμη" αύξηση πάντως (και σε τιμές εισροών και σε εκροών) να υποδηλώνει ότι οι πληθωριστικές πιέσεις θα διατηρηθούν τους επόμενους μήνες.
Κατά τα άλλα, ο δείκτης PMI της μεταποίησης έδειξε ότι η δραστηριότητα του κλάδου επεκτάθηκε περαιτέρω στο 52,5 τον Μάρτιο, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 21 μηνών από τον Ιούνιο του 2022 (52,2 τότε).
Ο ρυθμός αύξησης των νέων παραγγελιών στη μεταποίηση επιβραδύνθηκε, αλλά η απασχόληση αυξήθηκε και οι αλυσίδες εφοδιασμού βελτιώθηκαν περαιτέρω, σύμφωνα με τα στοιχεία.
Όπως επισημαίνει η S&P Global, "τα τελευταία δεδομένα υποδηλώνουν ότι τα αποθέματα έχουν φτάσει σε επίπεδο που είναι ικανό να υποστηρίξει τον τρέχοντα φόρτο εργασίας".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης