Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συμφωνία Κίνας και Ρωσίας με Houthis για την Ερυθρά Θάλασσα - Τα ανταλλάγματα

Συμφωνία Κίνας και Ρωσίας με Houthis για την Ερυθρά Θάλασσα - Τα ανταλλάγματα
Σε αντάλλαγμα, οι δύο χώρες ενδέχεται να παράσχουν πολιτική υποστήριξη
Σχετικά Άρθρα
Οι αντάρτες Houthis της Υεμένης διαβεβαίωσαν την Κίνα και τη Ρωσία ότι τα πλοία τους μπορούν να διέρχονται από την Ερυθρά Θάλασσα και τον κόλπο του Άντεν χωρίς να δέχονται επιθέσεις, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το πρακτορείο Bloomberg.
Σύμφωνα με πηγές, η Κίνα και η Ρωσία κατέληξαν σε συνεννόηση έπειτα από συνομιλίες μεταξύ διπλωματών τους στο Ομάν και του Mohamed Abdel-Salam, μιας από τις κορυφαίες πολιτικές προσωπικότητες των Houthis.
Σε αντάλλαγμα, οι δύο χώρες ενδέχεται να παράσχουν πολιτική υποστήριξη στους Houthis σε όργανα όπως το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.
Αδιευκρίνιστο παραμένει πώς θα εκδηλωθεί αυτή η υποστήριξη. Ωστόσο, θα μπορούσε να περιλαμβάνει τον αποκλεισμό περισσότερων ψηφισμάτων που τάσσονται κατά των Χούθι.
Επί του παρόντος, δεν υπάρχουν επίσημες τοποθετήσεις για το ζήτημα από τις κυβερνήσεις της Ρωσίας και της Κίνας.
Ενώ οι Houthis έχουν ήδη δηλώσει ότι δεν θα στοχοποιούν περιουσιακά στοιχεία της Μόσχας και του Πεκίνου, οι συνομιλίες υπογραμμίζουν την αυξημένη νευρικότητα μεταξύ των παγκόσμιων δυνάμεων για τις επιθέσεις με πυραύλους και drones στην Ερυθρά Θάλασσα από τα μέσα Νοεμβρίου.
Οι αντάρτες Houthis της Υεμένης υποστηρίζουν ότι στοχεύουν πλοία που συνδέονται με το Ισραήλ, τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Παρ' ολα αυτά, φαίνεται λανθασμένα να έχουν βάλει στο στόχαστρο και πλοία άλλων συμφερόντων, με τη Ρωσία και την Κίνα να ζητούν περισσότερες διαβεβαιώσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης