Τελευταία Νέα
Διεθνή

Όλα δείχνουν ότι η Ρωσία ετοιμάζεται για σύγκρουση μεγάλης κλίμακας με το ΝΑΤΟ… πιο σύντομα από όσο νομίζουμε

Όλα δείχνουν ότι η Ρωσία ετοιμάζεται για σύγκρουση μεγάλης κλίμακας με το ΝΑΤΟ… πιο σύντομα από όσο νομίζουμε
Το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου (ISW) με έδρα τις ΗΠΑ αναφέρει ότι μια τέτοια σύγκρουση θα μπορούσε να συμβεί βραχυπρόθεσμα

Αρκετοί οικονομικοί, χρηματοοικονομικοί και στρατιωτικοί δείκτες υποδηλώνουν ότι η Ρωσία προετοιμάζεται για μια μεγάλης κλίμακας συμβατική σύγκρουση με το ΝΑΤΟ, εκτιμά κορυφαίο αμερικανικό think tank.
Το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου (ISW) με έδρα τις ΗΠΑ αναφέρει ότι μια τέτοια σύγκρουση θα μπορούσε να συμβεί βραχυπρόθεσμα - "όχι άμεσα, αλλά πιθανότατα σε συντομότερο χρονοδιάγραμμα από αυτό που ορισμένοι δυτικοί αναλυτές έχουν αρχικά θέσει".
Σημειώνει ότι οι ενέργειες του Vladimir Putin τα τελευταία χρόνια και οι πρόσφατες ομιλίες που περιγράφουν τα σχέδιά του για την πρόσφατα εξασφαλισμένη πέμπτη θητεία του ως προέδρου επικεντρώνονται στη σταθεροποίηση του μακροπρόθεσμου οικονομικού μέλλοντος της Ρωσίας.
Οι προσπάθειες του Putin να θέσει όρους για τη σταθεροποίηση της οικονομίας και των οικονομικών της Ρωσίας είναι πιθανότατα μέρος των... προετοιμασιών για μια πιθανή μελλοντική σύγκρουση μεγάλης κλίμακας με το ΝΑΤΟ και όχι μόνο για έναν παρατεταμένο πόλεμο στην Ουκρανία", εκτιμά η έκθεση.

Οι προειδοποιήσεις

Το ISW αναφέρθηκε σε σχόλια που έκανε χθες ο Πολωνός πρόεδρος Andrzej Duda, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι η Ρωσία μεταστρέφεται σε πολεμική οικονομία "με σκοπό να είναι σε θέση να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ ήδη από το 2026 ή το 2027".
Σημείωσε επίσης τα λόγια του Δανού υπουργού Άμυνας Troels Lund Poulsen στις 9 Φεβρουαρίου ότι "οι νέες πληροφορίες δείχνουν ότι η Ρωσία μπορεί να επιχειρήσει να επιτεθεί σε μια χώρα του ΝΑΤΟ εντός τριών-πέντε ετών".

Οι πολεμικές προετοιμασίες

Η στρατιωτική αναδιάρθρωση και οι αλλαγές στη νομοθεσία, ανοίγουν το δρόμο για βραχυπρόθεσμη επιτυχία στην Ουκρανία και προετοιμάζουν τη Ρωσία για μια αντιπαράθεση με το ΝΑΤΟ στο μέλλον, δήλωσε το ISW.
"Οι συνεχιζόμενες αλλαγές στο προσωπικό του ρωσικού υπουργείου Άμυνας μπορεί να είναι περαιτέρω ενδείξεις των προετοιμασιών της Ρωσίας για μια σύγκρουση μακροπρόθεσμα", πρόσθεσε.
Η νέα ηγεσία θα αντιμετωπίσει "ζητήματα υλικοτεχνικής υποδομής για την υποστήριξη των συνεχιζόμενων συμβατικών στρατιωτικών μεταρρυθμίσεων, θέτοντας τις προϋποθέσεις για μακροπρόθεσμες προσπάθειες για την ανάπτυξη των συμβατικών δυνατοτήτων της Ρωσίας".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης