Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απόλυτος τρόμος - Πώς οι Taurus ξεδιπλώνουν σενάριο πολέμου Γερμανίας – Ρωσίας

Απόλυτος τρόμος - Πώς οι Taurus ξεδιπλώνουν σενάριο πολέμου Γερμανίας – Ρωσίας
Ανώτεροι Γερμανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι αποκαλύφθηκε ότι συζητούσαν το ενδεχόμενο αποστολής Taurus στην Ουκρανία και πλήγματος της Γέφυρας της Κριμαίας με 10 έως 20 πυραύλους
Η αποστολή των πυραύλων Taurus στο Κίεβο θα ξεδιπλώσει το εφιαλτικό σενάριο ενός άμεσου πολέμου μεταξύ της Ρωσίας και της Γερμανίας αναφέρει δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Compact.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, εάν το Βερολίνο αποφασίσει να στείλει τελικά τους πυραύλους Taurus στο Κίεβο - προοπτική στην οποία αντιτίθεται σθεναρά μέχρι στιγμής ο καγκελάριος της Γερμανίας, Olaf Scholz -, αυτό θα συνεπάγεται την άμεση εμπλοκή Γερμανών στρατιωτών.

Δεν μπορούν μόνοι τους οι Ουκρανοί

«Η χρήση του Taurus θα απαιτήσει σημαντική γερμανική συμμετοχή και την ανάπτυξη Γερμανών στρατιωτών, καθώς ο ουκρανικός στρατός δεν είναι καν ικανός να χειριστεί και να προγραμματίσει αυτό το σύστημα» αναφέρει σε δηλώσεις του ο απόστρατος Γερμανός στρατηγός της Luftwaffe, Harald Kujat.
Όπως λέει ο Kujat, η εκπαίδευση των Ουκρανών σε αυτό το πυραυλικό σύστημα θα απαιτούσε πολλούς μήνες.

Και γερμανικά μαχητικά

Μάλιστα ο Kujat τονίζει ότι τυχόν αποστολή των πυραύλων Taurus, θα συνεπάγεται και την ανάπτυξη γερμανικών μαχητικών αεροσκαφών, καθώς οι πύραυλοι αυτοί πρέπει να είναι συμβατοί με το μαχητικό που τους εκτοξεύει.
Τα μαχητικά απογειώνονται με τους Taurus και τους εκτοξεύουν σε τέτοιο σημείο που αυτοί μπορούν να κινηθούν ανεξάρτητα προς τον προγραμματισμένο στόχο, πάντα κάτω από τα ραντάρ.
Σημειώνεται πως οι πύραυλοι Taurus θεωρούνται πολύ πιο αποτελεσματικοί από τους βρετανικούς και τους αμερικανικούς μεσαίου βεληνεκούς πυραύλους, καθώς μπορούν να «χτυπήσουν» στόχους σε απόσταση 500 χιλιομέτρων από το σημείο εκτόξευσης τους και να επιφέρουν σχεδόν διπλάσια καταστροφή.

Ποιος θέλει μια παγκόσμια πυρκαγιά;

Αναμφίβολα οι εξελίξεις αυτές θα καθιστούσαν τη Γερμανία άμεσα εμπλεκόμενο μέρος στη σύγκρουση και για αυτόν τον λόγο ο Kujat υποστηρίζει πως δεν πρέπει σε καμία περίπτωση, τα όπλα αυτά να μεταβιβαστούν στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, καθώς είναι άγνωστο τι ακριβώς θα κάνουν με αυτά τα οπλικά συστήματα.
«Ποιος θέλει μια παγκόσμια πυρκαγιά;» διερωτάται ο Kujat, τονίζοντας ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία μπορεί να τερματιστεί μόνο μέσω διαπραγματεύσεων.

Η συνομιλία των Γερμανών στρατηγών

Το σενάριο αποστολής των Taurus στην Ουκρανία και της χρήσης 10 με 20 πυραύλων για μια επίθεση στη Γέφυρα της Κριμαίας, θέμα που αποκαλύφθηκε πως συζήτησαν ανώτεροι Γερμανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι, θα μπορούσε πολύ εύκολα να οδηγήσει σε μια εφιαλτική κλιμάκωση της σύγκρουσης στην Ουκρανία.
Υπενθυμίζεται πως στη συνομιλία αυτή οι Γερμανοί στρατηγοί αναζητούσαν τρόπους έτσι ώστε να μην αποδειχθεί η εμπλοκή της Γερμανίας σε αυτήν την επίθεση.
Ένα από τα σενάρια που εξέτασαν – έτσι ώστε να μην υπάρξει γερμανική εμπλοκή – ήταν ο προγραμματισμός των στόχων στη Ρωσία να γινόταν από τον κατασκευαστή των πυραύλων, την MBDA που έχει έδρα στο Schrobenhausen στη Βαυαρία.
Το γερμανικό Σύνταγμα απαγορεύει ρητά οποιοδήποτε σχεδιασμό και προετοιμασία για ανάληψη επιθετικής στρατιωτικής ενέργειας.

Αντίποινα Ρωσίας

Δεν είναι όμως μόνο ότι η Γερμανία απαγορεύει την ανάληψη οποιασδήποτε επιθετικής στρατιωτικής ενέργειας κατά τρίτου.
Είναι ότι ένα χτύπημα σε ρωσικό στόχο, πόσο μάλλον στη Γέφυρα της Κριμαίας, θα συνεπαγόταν άμεσα αντίποινα από τη Ρωσία.
«Αυτό σημαίνει ότι στόχοι σε γερμανικό έδαφος θα μπορούσαν επίσης να είναι στόχοι για αντίποινα της Ρωσίας» υπογραμμίζει το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται και τις δηλώσεις του Γερμανού βουλευτή του CDU Roderich Kiesewetter, ο οποίος έχει ζητήσει ανοιχτά τον βομβαρδισμό ρωσικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων.

Ξεκάθαρο όχι από Scholz

Παρά τις πιέσεις που δέχεται κυρίως από τους Χριστιανοδημοκράτες για την αποστολή των πυραύλων Taurus, o καγκελάριος Scholz έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να στείλει τους πυραύλους Taurus στην Ουκρανία.
Μάλιστα, απέναντι στις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου, Emmanuel Macron για την αποστολή Γάλλων στρατιωτών στην Ουκρανία, ο Scholz έχει καταστήσει σαφές πως όσο είναι καγκελάριος της Γερμανίας, δεν πρόκειται να περάσει ποτέ την «κόκκινη γραμμή» της αποστολής Γερμανών στρατιωτών στο πλευρό των Ουκρανών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης