Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αλλαγή σκηνικού στη Γερμανία - Σε υψηλό 3 μηνών η επιχειρηματική δραστηριότητα τον Μάρτιο του 2024

Αλλαγή σκηνικού στη Γερμανία - Σε υψηλό 3 μηνών η επιχειρηματική δραστηριότητα τον Μάρτιο του 2024
Χαλαρώνει η οικονομική ύφεση στη Γερμανία
Σχετικά Άρθρα
Η οικονομική ύφεση της Γερμανίας υποχώρησε ελαφρώς τον Μάρτιο, καθώς η επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα των υπηρεσιών της χώρας πλησίασε στη σταθεροποίηση, σύμφωνα με προκαταρκτική έρευνα που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη.
Ο γερμανικός Composite Purchasing Managers’ Index (PMI) της HCOB, που καταρτίζεται από την S&P Global, αυξήθηκε στο 47,4 τον Μάρτιο από 46,3 τον Φεβρουάριο. Αυτό ήταν σε αντίθεση με τις προβλέψεις σε δημοσκόπηση του Reuters για αύξηση στο 47,0. Ο Μάρτιος ήταν ο ένατος συνεχόμενος μήνας με μέτρηση κάτω από το 50, που υποδηλώνει συρρίκνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.
«Συνολικά, η Γερμανία ακροβατεί πλέον στα όρια μιας τεχνικής ύφεσης», δήλωσε ο Cyrus de la Rubia, επικεφαλής οικονομολόγος της HCOB.
Ο σύνθετος δείκτης PMI παρακολουθεί τους τομείς των υπηρεσιών και της μεταποίησης, που μαζί αντιπροσωπεύουν περισσότερα από τα δύο τρίτα της γερμανικής οικονομίας.
Η άνοδος του δείκτη οφείλεται κυρίως στη σχεδόν σταθεροποίηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στον τομέα των υπηρεσιών, με τον αντίστοιχο δείκτη να αυξάνεται στο 49,8 από 48,3 τον Φεβρουάριο, πάνω από την πρόβλεψη για 48,8.
Ωστόσο, ο δείκτης PMI στη μεταποίηση υποχώρησε στο 41,6 τον Μάρτιο από 42,5 τον Φεβρουάριο, υποχωρώντας σε χαμηλό 5 μηνών. Η μέτρηση είναι χαμηλότερη από την πρόβλεψη του 43,1 της δημοσκόπησης του Reuters.
«Ο τομέας της μεταποίησης έκλεισε το πρώτο τρίμηνο του 2024 με ανησυχητικό ρυθμό συρρίκνωσης, απηχώντας τα δεινά του προηγούμενου μήνα», δήλωσε ο de la Rubia.
Παρά τις προκλήσεις στον τομέα της μεταποίησης, η συνολική επιχειρηματική εμπιστοσύνη προς τη μελλοντική δραστηριότητα συνέχισε να βελτιώνεται σταθερά, φθάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και σχεδόν ένα χρόνο.
Ωστόσο, παρά τις πιο αισιόδοξες προοπτικές, τα τελευταία στοιχεία της έρευνας έδειξαν νέα -έστω και μικρή- μείωση της απασχόλησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης