Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ηχηρή παρέμβαση από την Κίνα για την εκλογή Putin - Είμαστε πλάι στη Ρωσία, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον

Ηχηρή παρέμβαση από την Κίνα για την εκλογή Putin - Είμαστε πλάι στη Ρωσία, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον
H στρατηγική συνεργασία Κίνας-Ρωσίας «βιώνει την καλύτερη περίοδο στην ιστορία», διαμηνύει ο Κινέζος πρέσβης στη Μόσχα
Το Πεκίνο και η Μόσχα θα συνεχίσουν να στέκονται πλάι-πλάι και να υποστηρίζουν o ένας τον άλλον, διαμηνύει ο Κινέζος πρεσβευτής στη Ρωσική Ομοσπονδία Zhang Hanhui σε συνέντευξή του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass.
«Τη Δευτέρα, ο Κινέζος Πρόεδρος Xi Jinping συνεχάρη τον Vladimir Putin για την επανεκλογή του ως προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κάτι που αντανακλά την ισχυρή φιλία και την αμοιβαία πολιτική εμπιστοσύνη μεταξύ των ηγετών των δύο χωρών. Οι χώρες υποστηρίζουν σταθερά η μία την άλλη σε ζητήματα που επηρεάζουν τα βασικά συμφέροντα κάθε πλευράς και η στρατηγική αλληλεπίδραση μας γίνεται όλο και πιο στενή», τόνισε σχετικά ο επικεφαλής της κινεζικής διπλωματικής αποστολής στη Μόσχα.
Παράλληλα, ο Hanhui υπογράμμισε ότι υπό την ηγεσία του Xi και του Putin, η ολοκληρωμένη εταιρική σχέση και η στρατηγική συνεργασία Κίνας-Ρωσίας, «βιώνει την καλύτερη περίοδο στην ιστορία».
«Ο διμερής εμπορικός κύκλος εργασιών ξεπέρασε με επιτυχία το όριο των 240 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το σήμα "Made in China" γίνεται όλο και πιο δημοφιλές και αξιόπιστο στους Ρώσους καταναλωτές. Τα ρωσικά αγροτικά προϊόντα, τα θαλασσινά και άλλα προϊόντα έχουν μεγάλη ζήτηση στην Κίνα», σημείωσε ο πρέσβης.
Σύμφωνα με τον διπλωμάτη, η ανθρωπιστική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών βρίσκεται σε άνθηση και η συνεργασία σε τομείς όπως η εκπαίδευση, ο πολιτισμός, η τέχνη, ο τουρισμός και η υγειονομική περίθαλψη συνεχίζει να επεκτείνεται.
«Η δυναμική ανάπτυξη της πολύπλευρης αλληλεπίδρασης Κίνας-Ρωσίας έθεσε μια σταθερή βάση για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων», κατέληξε ο πρέσβης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης