Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η μεγάλη έξοδος... της Νέας Υόρκης: Το 50% των κατοίκων θέλει να εγκαταλείψει την πόλη εντός 5ετίας

Η μεγάλη έξοδος... της Νέας Υόρκης: Το 50% των κατοίκων θέλει να εγκαταλείψει την πόλη εντός 5ετίας
Τα ενδιαφέροντα ευρήματα σε έρευνα της New York Post
Σχετικά Άρθρα
Αν και παραμένει μία μητρόπολη και ένα παγκόσμιο οικονομικό κέντρο, η Νέα Υόρκη φαίνεται να έχει χάσει την αίγλη του παρελθόντος εν μέσω ουκ ολίγων κοινωνικών προβλημάτων στα μεγάλα αστικά κέντρα των ΗΠΑ.
Τα παραπάνω αποτυπώνονται και στην έρευνα που πραγματοποίησε η New York Post, σύμφωνα με την οποία μόλις το 30% των ερωτηθέντων δηλώνουν ευχαριστημένοι με την ποιότητα ζωής στην πόλη.
Επιπλέον, μόλις το 37% των Νεοϋορκέζων αξιολογεί τη δημόσια ασφάλεια στην περιοχή τους ως εξαιρετική ή καλή, μία σημαντική πτώση σε σχέση με έξι χρόνια πριν, όταν το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 50%.
Μάλιστα, στην ερώτηση για το αν σκέφτονται να φύγουν από την πόλη μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, το 50% απάντησε θετικά.
«Οι άνθρωποι έχουν βαρεθεί την ποιότητα ζωής. Υπάρχει μια γενική αίσθηση ανομίας. Υπάρχουν παντού κλοπές. Τα αυτοκίνητα των ανθρώπων βανδαλίζονται», αναφέρουν οι συντάκτες της έρευνας.
Την ίδια στιγμή, η έρευνα -σε 6.600 νοικοκυριά- αποκάλυψε ότι μόλις το ήμισυ των ερωτηθέντων αισθάνονται ανασφάλεια χρησιμοποιώντας το μετρό την ημέρας. Καταγράφηκε επίσης μία σημαντική μείωση της ικανοποίησης από τη δημόσια εκπαίδευση, τις κρατικές υπηρεσίες και την καθαριότητα.
«Η έρευνα είναι μια αποθαρρυντική, αλλά εξαιρετικά πολύτιμη αξιολόγηση για τα πράγματα που έχουν τη μεγαλύτερη σημασία για τους Νεοϋορκέζους αυτή τη στιγμή. Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής πρέπει να προσέξουν και να κατανοήσουν ότι πρέπει να γίνει πολλή δουλειά για να καταστεί η πόλη πιο βιώσιμη και οικονομικά προσιτή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης