Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Άντεξε» την άνοδο του δολαρίου ο χρυσός, παρέμεινε πάνω από τα 2.160 δολάρια

«Άντεξε» την άνοδο του δολαρίου ο χρυσός, παρέμεινε πάνω από τα 2.160 δολάρια
Πάνω από τις 104 μονάδες ο δείκτης ICE US Dollar Index
Σχετικά Άρθρα
Με οριακή άνοδο έκλεισε την τρίτη συνεδρίαση της εβδομάδας ο χρυσός, καθώς η τεράστια γεωπολιτική αβεβαιότητα υπερίσχυσε της ανόδου στο αμερικανικό δολάριο.
Συγκεκριμένα, μετά την απόφαση της Ομοσπόνδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) να διατηρήσει τα επιτόκια πολιτικής στο εύρος 5,25% με 5,50%, ο δείκτης ICE US Dollar Index (ενιαία τιμή έναντι των επικρατέστερων ανταγωνιστικών νομισμάτων) ξεπέρασε τις 104 μονάδες.
Ωστόσο, το «ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο» ωφελείται σημαντικά από την τεράστια γεωπολιτική αβεβαιότητα σε Γάζα, Ερυθρά Θάλασσα και Ουκρανία, που «θολώνει» την εικόνα για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας το 2024.
Σε αυτό το πλαίσιο, σήμερα 20/3, το συμβόλαιο χρυσού παραδόσεως Απριλίου (το πιο ενεργό συμβόλαιο) έκλεισε με άνοδο 1,3 δολάρια στα 2.161,00 δολ. ανά ουγγιά.
Για το σύνολο της περασμένης εβδομάδας, ο χρυσός κατέγραψε πτώση 1%, βάζοντας τέλος σε ένα ανοδικό σερί τριών εβδομάδων.
Σε ό,τι αφορά στο ασήμι και τον χαλκό, έκλεισαν στα 25,104 δολάρια (-0,031 δολάρια) ανά ουγγιά και τα 4,0515 δολάρια (-0,0230 δολάρια) ανά λίβρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης