Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Meloni ζητά αποζημίωση 100.000 ευρώ για fake video πορνό με την ίδια πρωταγωνίστρια

Η Meloni ζητά αποζημίωση 100.000 ευρώ για fake video πορνό με την ίδια πρωταγωνίστρια
Η Meloni ζητά το ποσό των 100.000 ευρώ για το ψηφιακά κατασκευασμένο βίντεο πορνογραφικού περιεχόμενου που δήθεν απεικονίζει την πρωθυπουργό της Ιταλίας
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Giorgia Meloni διεκδικεί αποζημίωση 100.000 ευρώ για ένα deepfake video πορνό που δημιουργήθηκε με Τεχνητή Νοημοσύνη.
Η Meloni ζητά το ποσό των 100.000 ευρώ για το ψηφιακά κατασκευασμένο βίντεο πορνογραφικού περιεχόμενου που δήθεν απεικονίζει την πρωθυπουργό της Ιταλίας, όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη (20/3/2024).
Οι ιταλικές αρχές ερευνούν έναν 40χρονο, ο οποίος φέρεται να είναι ο δημιουργός του βίντεο και τον 73χρονο πατέρα του.
Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, κατάφερε να εντοπίσει τους δράστες από τα ίχνη του κινητού που χρησιμοποιήθηκε για την ανάρτηση του βίντεο.
Οι δύο άνδρες κατηγορούνται για συκοφαντική δυσφήμιση, ενώ, σύμφωνα με την ιταλική νομοθεσία, ορισμένες περιπτώσεις δυσφήμισης μπορεί να επισύρουν ποινή φυλάκισης.

Τα χρήματα θα δοθούν σε ταμείο για την υποστήριξη γυναικών που έχουν πέσει θύματα βίας

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα βίντεο αναρτήθηκαν σε αμερικανικό πορνογραφικό ιστότοπο, στον οποίο προβλήθηκαν «εκατομμύρια φορές», κατά τη διάρκεια αρκετών μηνών.
Όπως μεταδίδει το BBC, η Ιταλίδα πρωθυπουργός αναμένεται να καταθέσει ενώπιον του δικαστηρίου, στη Σαρδηνία, το καλοκαίρι.
Η νομική ομάδα της Meloni δήλωσε ότι εάν το αίτημά της για αποζημίωση γίνει αποδεκτό, τα χρήματα θα δοθούν σε ένα ταμείο για την υποστήριξη γυναικών που έχουν πέσει θύματα έμφυλης βίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης