Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η οργισμένη Δύση αναγκάζει την Ουκρανία να κλείσει εσπευσμένα τον κατάλογο με τις ξένες εταιρείες – χορηγούς του πολέμου

Η οργισμένη Δύση αναγκάζει την Ουκρανία να κλείσει εσπευσμένα τον κατάλογο με τις ξένες εταιρείες – χορηγούς του πολέμου
Στη λίστα αυτή, μεταξύ άλλων περιλαμβάνονταν οι αμερικανικές PepsiCo, Mars, Nestle, Subway, η βρετανική Unilever και η γαλλική Auchan, η γερμανική Knauf ακόμη και η κινεζική Alibaba Group Holding Limited
Η οργή της Δύσης, που είδε πολλές εταιρείες της να φιγουράρουν στον απαράδεκτο κατάλογο με τους χορηγούς του πολέμου, ανάγκασε το ουκρανικό καθεστώς να κλείσει την επαίσχυντη λίστα.
Η Ουκρανία ακύρωσε και έκλεισε τη λίστα με τους «χορηγούς διεθνούς πολέμου» μετά από απαιτήσεις από πολλές δυτικές χώρες.
Στη λίστα αυτή, μεταξύ άλλων περιλαμβάνονταν οι αμερικανικές PepsiCo, Mars, Nestle, Subway, η βρετανική Unilever και η γαλλική Auchan, η γερμανική Knauf ακόμη και η κινεζική Alibaba Group Holding Limited.
Υπενθυμίζεται ότι η ουκρανική υπηρεσία για την Πρόληψη της Διαφθοράς συμπεριελάμβανε σε αυτόν τον κατάλογο κορυφαίες εταιρίες στον κόσμο με το παράλογο σκεπτικό ότι συνέχιζαν τις δραστηριότητές τους στη Ρωσία και έτσι υποστήριζαν την οικονομία της «επιτιθέμενης χώρας».
Σύμφωνα με τους Ουκρανούς, η πληρωμή φόρων από ξένες εταιρείες είναι η βοήθειά τους στη ρωσική οικονομία.
Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τον στρατιωτικό φόρο προστιθέμενης αξίας και φόρο εισοδήματος που εισήχθη πρόσφατα.
«Αυτό επηρεάζει την ικανότητα της Ρωσίας να διεξάγει πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας, να παράγει και να αγοράζει όπλα και να διατηρεί στρατό», διατεινόταν το Κίεβο.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης