Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες μετατρέπονται σε πεδίο μάχης - Απαγόρευση συμμετοχής στην τελετή έναρξης του Παρισίου για τους Ρώσους αθλητές

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες μετατρέπονται σε πεδίο μάχης - Απαγόρευση συμμετοχής στην τελετή έναρξης του Παρισίου για τους Ρώσους αθλητές
Οι ουδέτεροι αθλητές «δεν θα συμμετάσχουν στην παρέλαση των αποστολών κατά τη διάρκεια της Τελετής Έναρξης, καθώς είναι μεμονωμένοι αθλητές» ανακοινώνει η ΔΟΕ
Δεν θα επιτραπεί σε Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές να λάβουν μέρος στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού το 2024, ανακοίνωσε την Τρίτη 19/3 η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή.
Η ΔΟΕ αποφάσισε πέρυσι ότι οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι αθλητές θα επιτρέπεται να συμμετέχουν στους Αγώνες αποκλειστικά ως ουδέτεροι αθλητές, χωρίς την εθνική τους σημαία και τον ύμνο.
Ακολούθως την Τρίτη, η επιτροπή περιέγραψε ένα σύνολο κανόνων για ουδέτερους αθλητές.
Ειδικότερα, κατά την τελετή έναρξης του Ιουλίου, σκάφη που εκπροσωπούν κάθε εθνική αποστολή θα πλεύσουν κατά μήκος του ποταμού Σηκουάνα, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που η τελετή θα πραγματοποιηθεί έξω από ένα στάδιο.
Ωστόσο, οι ουδέτεροι αθλητές «δεν θα συμμετάσχουν στην παρέλαση των αποστολών (ομάδων) κατά τη διάρκεια της Τελετής Έναρξης, καθώς είναι μεμονωμένοι αθλητές», ανέφερε η ΔΟΕ.
«Αλλά θα τους δοθεί η ευκαιρία να βιώσουν το γεγονός», πρόσθεσε η επιτροπή.
Η Ολυμπιακή Επιτροπή αναμένει 36 Ρώσους αθλητές και 22 Λευκορώσους να προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.
Οι αθλητές που «υποστηρίζουν ενεργά τον πόλεμο» στην Ουκρανία ή είναι συμβεβλημένοι με τον στρατό ή τις υπηρεσίες ασφαλείας δεν είναι επιλέξιμοι να αγωνιστούν.
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Οκτώβριο, η ΔΟΕ απέκλεισε από τους κόλπους της τη ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή για παραβίαση του Ολυμπιακού Χάρτη, καθώς οι Ρώσοι αξιωματούχοι διεκδίκησαν τη διοργάνωση αθλητικών διοργανώσεων στις τέσσερις, πρώην ουκρανικές, περιφέρειες που προσαρτήθηκαν στην επικράτεια της Μόσχας από το 2014 κι εντεύθεν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης