Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σάλος στη Βρετανία - Αεροσυνοδοί της British Airways χλεύασαν επιβάτες σε ρατσιστικό βίντεο

Σάλος στη Βρετανία - Αεροσυνοδοί της British Airways χλεύασαν επιβάτες σε ρατσιστικό βίντεο
Τράβηξε τα ματιά της και μίλησε κινέζικα η αεροσυνοδός της British Airways
Σάλο προκάλεσε στην κοινή γνώμη της Μεγάλης Βρετανίας ρατσιστικό βίντεο που ανήρτησαν τα μέλη του πληρώματος καμπίνας της British Airways στο TikTok.
Στο βίντεο δυο αεροσυνοδοί του κολοσσού των βρετανικών αερομεταφορών χλεύαζαν επιβάτες επειδή ήταν Ασιάτες.

Τράβηξε τα ματιά της και μίλησε κινέζικα

Μάλιστα, η αεροσυνοδός της British Holly Walton βιντεοσκοπήθηκε να κάνει χειρονομίες, τραβώντας τα μάτια της με τα χέρια της και κάνοντάς τα σχιστά ενώ μιλούσε με κινεζική προφορά και έλεγε: «Δώστε μου κρασί».
Η ίδια κατέγραψε το υλικό με τη συνάδελφό της Lauren Bray πριν αυτό κυκλοφορήσει ευρέως στο TikTok, προκαλώντας την κατακραυγή του υπόλοιπου προσωπικού της εταιρείας.
Μετά το σάλο που προκλήθηκε, οι δύο γυναίκες τελκώς απολύθηκαν.


Το βίντεο τραβήχτηκε μεταξύ των πτήσεων, ενώ οι δύο υπάλληλοι απολάμβαναν ποτά σε μια έξοδο στο πολυτελές ξενοδοχείο Trade Winds στην Αντίγκουα.
Προηγουμένως είχαν εξυπηρετήσει τους επιβάτες της πτήσης BA2157 από το Γκάτγουικ.
Οι συνάδελφοι ανέφεραν ότι μιμούνταν μια κινεζική οικογένεια που μιλούσε ελάχιστα αγγλικά και δυσκολευόταν να γίνει κατανοητή όταν παρήγγειλαν ποτά στην πτήση.
Ένας εργαζόμενος της εταιρείας με καταγωγή από την Ασία κατήγγειλε στη Sun: «Έχω ανατριχιάσει βλέποντας αυτό το βίντεο. Με κάνει να αμφισβητώ την αεροπορική εταιρεία και τους συναδέλφους μου».
«Πρέπει να ληφθούν μέτρα. Δεν θα το ανεχτούμε αυτό» συμπλήρωσε.
Ένας άλλος σημείωσε: «Αυτές οι δύο γυναίκες γελούσαν επίτηδες με μια οικογένεια που αγωνιζόταν να γίνει κατανοητή σε μια πτήση με μεγάλη κίνηση. Αυτό στέλνει το χειρότερο δυνατό μήνυμα».

Η επίσημη αντίδραση της British Airways

Την ίδια ώρα οι διευθυντές της British Airways δήλωσαν έξαλλοι με το περιστατικό - αφού μόλις πέρυσι είχαν γράψει επιστολές στα μέλη του πληρώματος για να τους προειδοποιήσουν για τις αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας δήλωσε: «Όλες οι μορφές ρατσισμού είναι εντελώς απαράδεκτες και παίρνουμε πολύ σοβαρά τέτοιου είδους κατηγορίες. Αυτά τα δύο άτομα δεν απασχολούνται πλέον σε εμάς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης