Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nέα προειδοποίηση Kiyosaki: Το μεγαλύτερο κραχ στην Iστορία έρχεται - Οι επενδυτές θα νιώσουν ανείπωτο πόνο

Nέα προειδοποίηση Kiyosaki: Το μεγαλύτερο κραχ στην Iστορία έρχεται - Οι επενδυτές θα νιώσουν ανείπωτο πόνο
To 2024 θα έχουμε ύφεση, ανέφερε ο Robert Kiyosaki
Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ο γνωστός συγγραφέας οικονομικών βιβλίων και influencer Robert Kiyosaki προειδοποίησε πως βιώνουμε τη μεγαλύτερη φούσκα στην παγκόσμια ιστορία και το μόνο που χρειάζεται είναι, απλώς, μια βελόνα για να σκάσει… συμβουλεύοντας παράλληλα πως όσοι δεν θέλουν να χάσουν χρήματα πρέπει να στραφούν στο Bitcoin, στον χρυσό και στο ασήμι…
Ωστόσο, αυτό δεν τον εμπόδισε από το να χτυπήσει ξανά… Όπως είπε σε podcast του Rich Dad Channel προβλήθηκε πρόσφατα, το μεγαλύτερο χρηματιστηριακό κραχ στην ιστορία έρχεται και μεγαλύτερο θύμα της θα είναι η γενιά των boomers, δηλαδή όσοι έχουν γεννηθεί πριν από τη δεκαετία του ’ 80.
Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα είπε, το 2024 θα υπάρξει, εντέλει, ύφεση, τόσο στις ΗΠΑ όσο και στον υπόλοιπο κόσμο.
«Η επικείμενη μεγάλη κατάρρευση θα ομοιάζει με την ύφεση του 2008, η οποία, κατά την άποψή μου, ακολούθησε λίγο μετά την έκδοση πάρα πολλών χρημάτων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών –τρισεκατομμύρια δολάρια– σε μια προσπάθεια να αποκατασταθούν τα κακώς κείμενα στην οικονομία:
Η γενιά μου, η γενιά των Boomers, πρόκειται να… καρφωθεί γιατί (…) το μεγαλύτερο χρηματιστηριακό κραχ στην ιστορία έρχεται.
Aκολουθεί κραχ μεγαλύτερο του 2008, τότε που (…) ο Ben Bernanke, ο πρώην πρόεδρος της FED, τύπωσε τρισεκατομμύρια και τρισεκατομμύρια και τρισεκατομμύρια δολάρια» ανέφερε ο οικονομολόγος και πρόσθεσε:
«Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ επαναλαμβάνει τώρα το ίδιο λάθος, τυπώνοντας υπερβολικά πολλά χρήματα κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid».
Στη συνέχεια, εξέφρασε φόβους σχετικά με την ικανότητα της νέας γενιάς να αντιμετωπίσει το επερχόμενο κραχ:
«Στον Covid, τύπωσαν τρισεκατομμύρια και τρισεκατομμύρια δολάρια και τώρα βρισκόμαστε στη μεγαλύτερη φούσκα στην παγκόσμια ιστορία. (…)
Όταν σκάσει αυτή η φούσκα, αναρωτιέμαι πόσοι νέοι θα έχουν το εσωτερικό σθένος, τα κότσια, τη δύναμη να σηκωθούν αφού πέσουν κάτω, να ξανασηκωθούν, να ξαναπέσουν και να χτίσουν την επόμενη οικονομία – αυτό είναι το μέλημά μου».

Πώς να προετοιμαστείτε για την ύφεση

Υπενθυμίζεται πως ο Robert Kiyosaki έχει προειδοποιήσει εδώ και καιρό για την επικείμενη οικονομική πτώση, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, συμβουλεύοντας τους ακολούθους να προετοιμαστούν…
Στις συστάσεις του για το 2024 εστιάζει, σε μεγάλο βαθμό, στα εμπορεύματα.
Πράγματι, ο συγγραφέας του «Πλούσιου Μπαμπά» είναι ένας από τους πιο θιασώτες λάτρεις των εμπορευμάτων, και ιδιαίτερα του χρυσού, του ασημιού, των βοοειδών Wagyu και του Bitcoin, ενώ έχει αναδειχθεί ως μεγάλος πολέμιος του δολαρίου ΗΠΑ.
Τελευταίο χτύπημα; «ΑΣΗΜΙ η καλύτερη ΕΥΚΑΙΡΙΑ; Το ασήμι δεν είναι μόνο ένα πολύτιμο μέταλλο, είναι επίσης ένα βιομηχανικό μέταλλο και ένα στρατηγικό μέταλλο.
Με τον πόλεμο, σε όλο τον κόσμο η ζήτηση για ασήμι αυξάνεται στα ύψη.
Πρόσφατα, η εταιρεία Tesla του Elon Musks μόλις εξασφάλισε δικαιώματα σε πολλά ορυχεία αργύρου για να ασφαλίσει το μέταλλο για τα EVs της Teslas.
Το ασήμι εξακολουθεί να είναι 60% κάτω από το ιστορικό υψηλό.
Και σχεδόν όλοι στον κόσμο μπορούν να αντέξουν οικονομικά ένα ασημένιο νόμισμα.
Ώρα να αγοράσετε περισσότερο ασήμι; Να προσέχετε» έγραψε στο X.
Την ίδια στιγμή, ο αναλυτής του Bloomberg επί των εμπορευμάτων, Mike McGlone, προειδοποίησε για μια «μεγάλη επαναφορά» στην οικονομία των ΗΠΑ το 2024, η οποία θα προέλθει από έναν συνδυασμό παραγόντων, όπως η επιθετική σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής, μια ισχυρή αγορά εργασίας και άλλους δείκτες, π.χ. καταναλωτικές δαπάνες και εισόδημα.

Μόχλευση

Τελευταία συμβουλή του Kiyosaki; Επενδύσεις με μόχλευση… Όπως είπε στην podcast του και συμπλήρωσε στο X «ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ; Ο φίλος μου ο Dave Ramsey λέει “Ζήσε χωρίς χρέη”. Λέω “Χρησιμοποιώ το χρέος για να επενδύσω.
Έχω χρέος 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων”. Και πάλι ποιος έχει δίκιο;
Η απάντησή μου είναι για τους περισσότερους ανθρώπους με χαμηλή οικονομική ευαισθησία, η συμβουλή του Dave είναι η πιο έξυπνη συμβουλή.
Για τους οικονομικά μορφωμένους και έμπειρους, η συμβουλή μου μπορεί να είναι καλύτερη.
Ξέρω ότι είσαι αρκετά έξυπνος για να ξέρεις ποιανού η συμβουλή είναι καλύτερη για σένα. Να προσέχεις».
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης