Τελευταία Νέα
Διεθνή

International Reporters: Με την Ουκρανία ο Macron κάνει έναν αντιπερισπασμό για να ξεφύγει από τους Γάλλους διαδηλωτές

International Reporters: Με την Ουκρανία ο Macron κάνει έναν αντιπερισπασμό για να ξεφύγει από τους Γάλλους διαδηλωτές
«Είναι απλώς ένας αντιπερισπασμός, μια προσπάθεια να πειστούν οι άνθρωποι στη Γαλλία να σταματήσουν να μιλούν για τα εγχώρια προβλήματα» σημείωσε η αρχισυντάκτρια του πρακτορείου  International Reporters
Οι δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron για την πιθανότητα αποστολής γαλλικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Ουκρανία είναι ένας αντιπερισπασμός που έχει σχεδιαστεί για να ωθήσει τα εσωτερικά προβλήματα στο παρασκήνιο, δήλωσε ανεξάρτητη στρατιωτική ανταποκρίτρια από τη Γαλλία που εργάζεται στο Dombass.
Η Christelle Nahan είναι η αρχισυντάκτρια του πρακτορείου International Reporters.
Ο Macron δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αποστολής δυτικών χερσαίων δυνάμεων στην περιοχή της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας μετά από μια διάσκεψη για την Ουκρανία στο Παρίσι στις 26 Φεβρουαρίου.
Στις 19 Μαρτίου, ο Διευθυντής της Ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών (SVR) Sergey Naryshkin δήλωσε ότι η Γαλλία προετοιμάζει ήδη ένα στρατιωτικό σώμα προς αποστολή στην Ουκρανία, το οποίο αρχικά θα ανέρχεται σε περίπου 2.000 στρατιώτες.
Η Nahan πιστεύει ότι ο Macron ανακοίνωσε την πιθανή αποστολή στρατιωτικού προσωπικού, παρόλο που πολλοί άνθρωποι στη Γαλλία είναι κατά της βοήθειας στην Ουκρανία προκειμένου να αποσπάσει την προσοχή από τις διαμαρτυρίες για τα εσωτερικά προβλήματα της χώρας.
«Είναι απλώς ένας αντιπερισπασμός, μια προσπάθεια να πειστούν οι άνθρωποι στη Γαλλία να σταματήσουν να μιλούν για τα εγχώρια προβλήματα.
Προσπάθησε μάλιστα να υποστηρίξει ότι εάν ορισμένα νοσοκομεία στη Γαλλία δεν λειτουργούν σωστά, για αυτό φταίει η Ρωσία.
Όπως μπορούμε να δούμε, υπάρχουν προσπάθειες να κατηγορεί τη Ρωσία για σχεδόν όλα», σημείωσε η Nahan.
Πρόσθεσε ότι αυτό πιθανότατα γίνεται επίσης «για να δικαιολογηθεί η παρουσία Γάλλων στρατιωτών που βρίσκονται ήδη στην Ουκρανία υπό τον μανδύα μισθοφόρων ή εθελοντών».
«Πολλοί ειδικοί λένε - και το βλέπουμε - ότι το απόσπασμα που θέλει να στείλει ο Macron - 2.000 στρατιώτες - είναι πολύ μικρό.
Δεν θα αλλάξει τίποτα στο έδαφος.
Αυτό είναι ένα μικροσκοπικό, σχεδόν το 1/20 των δυνάμεων που έχασε ο ουκρανικός στρατός μόνο στο Bakhmut.
Δεν έχει κανένα απολύτως νόημα να στείλουμε ένα τόσο μικρό σώμα», πρόσθεσε η δημοσιογράφος

Γάλλοι μισθοφόροι στην Ουκρανία

Σύμφωνα με τον Naryshkin, το γαλλικό στρατιωτικό προσωπικό είναι ανεπίσημα παρόν στην Ουκρανία εδώ και αρκετό καιρό.
Κάποιοι έχουν ήδη σκοτωθεί ή τραυματιστεί.
Επεσήμανε ότι η Γαλλία αναγνώρισε ανεπίσημα τους θανάτους των δικών της στρατιωτικών.
Ο γαλλικός στρατός δεν έχει βιώσει τέτοιο επίπεδο απωλειών από τον πόλεμο της Αλγερίας του 1954-1962.
Το Μέγαρο των Ηλυσίων, όπως σημείωσε ο Naryshkin, πιστεύει επίσης ότι ο αριθμός των νεκρών Γάλλων έχει ξεπεράσει ένα ψυχολογικά σημαντικό όριο και τώρα τίθεται ζήτημα πώς να θάψουν τους νεκρούς και να περιθάλψουν τους τραυματίες κρυφά, ώστε να μην προκληθεί δημόσια κατακραυγή. Μετά από αυτό, το Υπουργείο Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας έκανε δήλωση στο κοινωνικό δίκτυο Χ ότι όσα είπε ο Naryshkin, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε στις 14 Μαρτίου, ότι οι ρωσικές δυνάμεις σκότωσαν 147 από τους 356 Γάλλους μισθοφόρους που έφτασαν στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης. Συνολικά, 5.926 μισθοφόροι από διάφορες χώρες εξοντώθηκαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης