Τελευταία Νέα
Διεθνή

Medvedchuk (Ουκρανός πολιτικός): Ο Macron είναι ένας κλόουν που οδηγεί την ΕΕ στον πόλεμο, την πείνα και την καταστροφή

Medvedchuk (Ουκρανός πολιτικός): Ο Macron είναι ένας κλόουν που οδηγεί την ΕΕ στον πόλεμο, την πείνα και την καταστροφή
Ο Γάλλος πρόεδρος είναι ένας πολύ επικίνδυνος άνθρωπος που ωθεί την Ευρώπη στην καταστροφή, προειδοποιεί ο Ουκρανός πολιτικός
Ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron ακολουθεί τον ίδιο δρόμο με τον Ουκρανό ομόλογό του, Volodymyr Zelensky ο οποίος οδήγησε την Ουκρανία στο αδιέξοδο και τη φτώχεια, σημείωσε ο Viktor Medvedchuk, πρώην ηγέτης του κόμματος της ουκρανικής αντιπολίτευσης «Πλατφόρμα για τη Ζωή».
«Ο Zelensky δεν έπαιξε απλώς με τον λαϊκισμό, ενεπλάκη σε έναν πόλεμο και κατέστρεψε τη χώρα», επισήμανε ο Medvedchuk, σε άρθρο του στον ιστότοπο του κινήματος.
«Σήμερα ο Macron κάνει το ίδιο.
Όχι μόνο για τη Γαλλία, αλλά και για την ΕΕ», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον Medvedchuk, «η Ευρώπη βρίσκεται στον δρόμο της φτώχειας, στην οποία η Ουκρανία του Zelensky ζει εδώ και πολύ καιρό».
Αντί να επωφεληθεί από το ότι είναι γείτονας με τη Ρωσία, το Κίεβο, ακολουθώντας το παράδειγμα της Ουάσιγκτον, όχι μόνο έχτισε ένα τείχος στα ανατολικά του σύνορα, αλλά επίσης κατέστρεψε οικονομικούς και πολιτιστικούς δεσμούς πολύ πριν από την Ευρώπη.
Όλα αυτά έχουν επηρεάσει σοβαρά την οικονομία της Ουκρανίας και την ευημερία των πολιτών της», είπε ο πολιτικός, συμβουλεύοντας τους Ευρωπαίους να μελετήσουν την ιστορία της υποβάθμισης της ουκρανικής οικονομίας.

Η Ευρώπη πολιορκητικός κριός των ΗΠΑ

«Το πολιτικό χάσμα της Ουκρανίας με τη Ρωσία αποδείχθηκε, από οικονομική άποψη, η απώλεια της κύριας κατεύθυνσης εξαγωγών της χώρας», σημείωσε.
«Το ίδιο συμβαίνει και με την Ευρώπη• η ΕΕ παραχώρησε οικειοθελώς την τεράστια ρωσική αγορά σε άλλες χώρες, γεγονός που αποδυναμώνει ενεργά τις οικονομικές της δυνατότητες», σημείωσε.
Σύμφωνα με τον Medvedchuk, «οι ΗΠΑ μετατρέπουν την Ευρώπη σε Ουκρανία, δηλαδή σε πολιορκητικό κριό κατά της Ρωσίας, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για τα συμφέροντα της Ουάσιγκτον».
Και στο πλαίσιο της μείωσης του εισοδήματος, η Ευρώπη αυξάνει επίσης τις στρατιωτικές δαπάνες για να διατηρήσει νέα στρατεύματα και βάσεις του ΝΑΤΟ, πράγμα που σημαίνει ότι «θα πληρώσει πολύ περισσότερα για αυτό από τις ΗΠΑ».
«Έτσι λεηλατήθηκε η Ουκρανία, έτσι λεηλατείται η Ευρώπη», σημείωσε ο Ουκρανός πολιτικός.

Κλόουν ο Macron

«Ο Macron υιοθετεί ξεκάθαρα τη ρητορική του Zelensky, ο οποίος, χωρίς τις δικές του στρατιωτικές και οικονομικές δυνατότητες, χωρίς επιτυχία στην πρώτη γραμμή, απαιτεί ειρήνη με τους δικούς του όρους», συνέχισε.
«Αν ο Zelensky, εγκαταλείποντας επιδεικτικά τις συμφωνίες του Μινσκ, ώθησε την Ουκρανία σε πόλεμο, τότε ο Macron ωθεί την Ευρώπη σε πόλεμο χρησιμοποιώντας το ίδιο σχέδιο», προειδοποιεί ο Ουκρανός πολιτικός. Έτσι, ο Γάλλος ηγέτης «έχει γίνει ένας ακόμη πολιτικός κλόουν που, ακολουθώντας ένα σενάριο στο εξωτερικό, δεν θέλει να δει την πραγματικότητα».
«Και όπως φαίνεται από το ουκρανικό παράδειγμα, τέτοιοι κλόουν είναι πολύ επικίνδυνοι, κυρίως για τους δικούς τους πολίτες», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης