Τελευταία Νέα
Διεθνή

O βρετανικός στρατός πρέπει να προετοιμαστεί για πόλεμο - Κραυγή αγωνίας από τους ειδικούς

O βρετανικός στρατός πρέπει να προετοιμαστεί για πόλεμο - Κραυγή αγωνίας από τους ειδικούς
Η παρέμβαση έρχεται εν μέσω αυξανόμενης ανησυχίας για την αποτυχία της κυβέρνησης του Rishi Sunak να αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες
Σχετικά Άρθρα
Ο βρετανικός στρατός πρέπει να προετοιμαστεί πραγματικά για πόλεμο, για να αποτρέψει αξιόπιστα τις απειλές, διαμήνυσε ομάδα πρώην επικεφαλής άμυνας και ασφάλειας, σύμφωνα με το Sky News.
H έκθεση του New Bletchley Network - η οποία βασίστηκε σε ιδέες που προέκυψαν από συζήτηση μεταξύ μιας ομάδας εμπειρογνωμόνων - ανέφερε ότι πρέπει να ανατραπεί η "αποψίλωση" του τακτικού στρατού και των εφεδρειών, προειδοποιώντας ότι το μέγεθος των δυνάμεων μπορεί ήδη να βρίσκεται κάτω από την "εθνική κρίσιμη μάζα".
Μεταξύ αυτών που συνέβαλαν στη συζήτηση ήταν ο λόρδος Mark Sedwill, πρώην υπουργός και σύμβουλος εθνικής ασφάλειας, ο λόρδος George Robertson, πρώην επικεφαλής του ΝΑΤΟ και υπουργός Άμυνας των Εργατικών, και ο στρατηγός λόρδος David Richards, πρώην επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων.

Απέτυχε η κυβέρνηση

Η παρέμβαση έρχεται εν μέσω αυξανόμενης ανησυχίας για την αποτυχία της κυβέρνησης του Rishi Sunak να αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες στον εαρινό προϋπολογισμό, παρά την προειδοποίηση του υπουργού Άμυνας Grant Shapps ότι το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται σε έναν "προπολεμικό κόσμο" και ότι η Ρωσία εξακολουθεί να διεξάγει πόλεμο πλήρους κλίμακας στην Ουκρανία.
Εστιάζοντας στον βρετανικό στρατό, η έκθεση, που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, προειδοποίησε ότι "η αποτροπή βασίζεται στην αξιοπιστία".
"Η αξιοπιστία του βρετανικού στρατού έχει αποδυναμωθεί από 20 και πλέον χρόνια αποψίλωσης και μειωμένης μαχητικής ισχύος.
Το ηθικό του στρατού είναι εύθραυστο", προστίθεται.
Το σύντομο έγγραφο υπογράμμισε ένα "σοβαρό σήμα αφύπνισης" από ανώτερο στέλεχος του ΝΑΤΟ, το οποίο προειδοποίησε ότι ο βρετανικός στρατός δεν είναι πλέον μια μάχιμη δύναμη υψηλού επιπέδου ή "Tier 1".
Τα σχόλια αυτά, από έναν ανώτερο Αμερικανό στρατηγό, αποκαλύφθηκαν για πρώτη φορά από το Sky News πέρυσι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης