Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία «χτίζει» έναν παγκόσμιο συνασπισμό για να συντρίψει τη Δύση – Τι αποκαλύπτει το αμερικανικό ISW

Η Ρωσία «χτίζει» έναν παγκόσμιο συνασπισμό για να συντρίψει τη Δύση – Τι αποκαλύπτει το αμερικανικό ISW
Η Ρωσία συνεχίζει τις προσπάθειές της για τη δημιουργία ενός συνασπισμού για να αντισταθμίσει την κυριαρχία της Δύσης

Η Ρωσία συνεχίζει τις προσπάθειές της για τη δημιουργία ενός συνασπισμού για να αντισταθμίσει την κυριαρχία της Δύσης, αναφέρει το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου (ISW).
Το ινστιτούτο μελετών με έδρα τις ΗΠΑ σημειώνει ότι τους τελευταίους μήνες η Ρωσία επιδιώκει διμερείς σχέσεις με το Ιράν, τη Βόρεια Κορέα και την Κίνα.
Αυτόν τον μήνα, ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Andrei Rudenko συναντήθηκε με τον Κινέζο ειδικό αντιπρόσωπο Liu Xiaoming για θέματα της κορεατικής χερσονήσου και κατηγόρησε τη Δύση για "σκέψη μπλοκ".
Η Ρωσία έχει επίσης "επιδιώξει αξιοσημείωτα μια εντατικοποιημένη σχέση με τη Βόρεια Κορέα", πρόσθεσε το ISW, και έχει παραλάβει βαλλιστικούς πυραύλους και πυρομαχικά πυροβολικού από τη χώρα.

Συνεργασία με Κίνα, Ιράν

Ο Ρώσος πρεσβευτής στην Κίνα Igor Morgulov συναντήθηκε επιπλέον με τον επικεφαλής του κινεζικού πρακτορείου ειδήσεων Xinhua, Fu Hua, για να "συζητήσουν τη διμερή συνεργασία στον τομέα των μέσων ενημέρωσης".
Επίσης αυτόν τον μήνα, ο Ιρανός πρόεδρος Ebrahim Raisi είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Vladimir Putin για να συζητήσουν τη διμερή συνεργασία.

Οι επιδιώξεις Putin

Το ISW αναφέρει ότι η "επιδίωξη της Ρωσίας για μια ισχυρότερη πολιτική και διπλωματική διμερή σχέση" με το Πεκίνο, το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα αντιπροσωπεύει ένα είδος "σκέψης μπλοκ " για την οποία ο κ. Liu και ο κ. Rudenko κατηγόρησαν τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους.
"Το Κρεμλίνο έχει εκμεταλλευτεί τον πόλεμο στην Ουκρανία για να επιδιώξει διμερείς σχέσεις και να δημιουργήσει έναν συνασπισμό κρατών για να εξισορροπήσει τη Δύση, κάτι που αποτελεί εδώ και καιρό κεντρική πτυχή της εξωτερικής πολιτικής της Ρωσίας", αναφέρει το ISW.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης