Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ron Paul: Έρχεται κάτι μεγάλο και επικίνδυνο – Θα σωθούν μόνο αυτοί που θα έχουν χρυσό, δεν θα αρκούν ούτε τα αποθηκευμένα τρόφιμα

Ron Paul: Έρχεται κάτι μεγάλο και επικίνδυνο – Θα σωθούν μόνο αυτοί που θα έχουν χρυσό, δεν θα αρκούν ούτε τα αποθηκευμένα τρόφιμα
Τι είπε ο ιδρυτής του Ron Paul Institute στον Tucker Carlson
Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συζήτηση πρόσφεραν ο Ron Paul και ο Tucker Carlson, μετά από μια εις βάθος ανταλλαγή απόψεων που καλύπτει την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, τα φιλοσοφικά θεμέλια της κρατικής παρέμβασης και τις γενικές συνέπειες της νομισματικής πολιτικής.
Ο Ron Paul, ένας μακροχρόνιος επικριτής της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ - ιδιαίτερα του παρεμβατισμού, επέκρινε την εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο της Ουκρανίας.
«Έχουμε ξοδέψει ήδη 5 δισεκατομμύρια δολάρια τα τελευταία δέκα χρόνια προσπαθώντας να επιλέξουμε την ηγεσία της Ουκρανίας... Και μετά συμμετείχαμε στην ανατροπή της κυβέρνησης Yanukovych», για την οποία ο τότε αντιπρόεδρος Joe Biden ήταν ο κύριος υπεύθυνος.
Αυτή η πολιτική δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα κανενός.
Είναι μέρος του ίδιου πράγματος που μας οδήγησε στην καταστροφή στη Μέση Ανατολή», ανέφερε ο Ron Paul.
Ο ίδιος χαρακτήρισε μάλιστα τη Victoria Nuland», ως «το χειρότερο είδος πολεμοχαρή πολιτικού».
Κανείς δεν έχει απάντηση για το τι συμβαίνει στην Ουκρανία.

Σχετικά με τη Νομισματική Πολιτική και τις Οικονομικές Αρχές

Σύμφωνα με τον Paul, η Αμερική χρειάζεται «να περάσει δύσκολες στιγμές, γιατί το τίμημα πρέπει πάντα να πληρωθεί».
Το τίμημα του χρέους δηλαδή, το οποίο γιγαντώνεται επικίνδυνα.
Όταν ρωτήθηκε από τον Carlson πώς θα τα καταφέρουν οι ΗΠΑ, ο Paul εξήγησε:
«Τυπώνεις χρήμα και κάθε φορά που τυπώνεις χρήματα, η αξία του δολαρίου μειώνεται.
Έτσι η αξία του χρέους μειώνεται... Εάν διπλασιάσεις την προσφορά χρήματος και οι τιμές αυξηθούν κατά 50%, δεν θα λειτουργήσει η πολιτική σου», ανέφερε.
«Έτσι φουσκώνεις το χρέος σου», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον Paul, του είναι εύκολο να συζητήσει για τη νομισματική πολιτική επειδή η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι «παραχαράκτης».
«Είναι παράνομο. Το Σύνταγμα λέει ότι μόνο ο χρυσός είναι νόμιμο χρήμα», υπενθύμισε ο Paul, προσθέτοντας ότι η κατάργησή του είναι ένας φόρος. Είναι ένας φαύλος φόρος. Είναι ένας φόρος στους φτωχούς της μεσαίας τάξης. Και ενισχύει τον πόλεμο.

Πως να προετοιμαστεί κανείς

Στη συνέχεια, ο Carlson ρώτησε τον Paul τι πρέπει να κάνει ο μέσος άνθρωπος "εάν αυτό που έχει προβλέψει γίνει πραγματικότητα", το οποίο πιστεύει ότι "πιθανότατα θα γίνει", καθώς "δεν υπάρχει τρόπος να ξεφύγουν οι ΗΠΑ.
"Νομίζω ότι οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν πώς, κατά τη διάρκεια της ιστορίας, ακόμη και αυτή τη στιγμή, βρισκόμαστε στη μέση.
Αλλά δεν μπορείς να το κάνεις αυτό για πάντα.
Νομίζω ότι φτάνουμε σε αυτό το σημείο όπου θα συμβεί κάτι ξαφνικό. Πιστεύω σε αυτή τη θεωρία του Μαύρου Κύκνου", ανέφερε.
Όπως μάλιστα δήλωσε, ακόμη και να "έχετε τα όπλα σας και να έχετε αποθηκεύσει τρόφιμα, δεν πρόκειται να λειτουργήσει".
"Πρέπει να ξέρετε ότι έρχεται και είναι πολύ, πολύ επικίνδυνο.
Σύμφωνα με τον Paul "ο χρυσός μπορεί να σας προστατεύσει από τον πληθωρισμό", κάτι που είναι "γνωστό εδώ και 6.000 χρόνια".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης