Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας: Μετά από επτά χρόνια στην εξουσία, δεν αισθάνομαι ότι είμαι ο καλύτερος για αυτή τη θέση

Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας: Μετά από επτά χρόνια στην εξουσία, δεν αισθάνομαι ότι είμαι ο καλύτερος για αυτή τη θέση
Ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας υπέβαλε την παραίτηση του
Την παραίτηση του υπέβαλε σήμερα (20/3/2024), ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Leo Varadkar, για «προσωπικούς και πολιτικούς λόγους».
Σε δηλώσεις του, ο Varadkar εξέφρασε την εκτίμηση ότι ένας νέος ηγέτης «θα είναι σε καλύτερη θέση από εμένα» για να κερδίσει έδρες για το κόμμα του Fine Gael στις επόμενες γενικές εκλογές.
«Έπειτα από επτά χρόνια στην εξουσία, δεν αισθάνομαι πια ότι είμαι ο καλύτερος άνθρωπος για αυτή τη δουλειά», είπε ο Varadkar.
Ο Varadkar, 45 ετών, ηγήθηκε του κόμματος Fine Gael από το 2017 και υπηρέτησε ως πρωθυπουργός της Ιρλανδίας δύο φορές.
Η πρώτη του θητεία στην ηγεσία της χώρας διήρκεσε από το 2017 έως το 2020, προτού αναλάβει το ρόλο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, από το 2020 έως τον Δεκέμβριο του 2022. Από τότε ήταν ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας σε μια συμφωνία «εκ περιτροπής πρωθυπουργία» που στήριξε τον συνασπισμό του κόμματός του με τη Fianna Fail και το Κόμμα των Πρασίνων.

Ήττα σε δύο δημοψηφίσματα

Ωστόσο, η αποχώρησή του δεν πυροδοτεί αυτόματα γενικές εκλογές.
Έρχεται καθώς η ιρλανδική κυβέρνηση ηττήθηκε σε δύο δημοψηφίσματα νωρίτερα αυτόν τον μήνα.
Σχεδόν το 74% των ψηφοφόρων απέρριψε μια τροπολογία περίθαλψης, που πρότεινε να αφαιρεθούν οι αναφορές στη «ζωή μέσα στο σπίτι» της γυναίκας και στα «καθήκοντα της μητέρας στο σπίτι» όταν παρέχουν φροντίδα, αντικαθιστώντας τις με ένα άρθρο που αναγνωρίζει τη σημασία των μελών της οικογένειας γενικά, χωρίς να τα προσδιορίζει κατά φύλο.
Περίπου το 67,7% των ψηφοφόρων απέρριψε μια δεύτερη τροπολογία, η οποία είχε προτείνει να επεκταθεί η έννοια της «οικογένειας» πέρα από το γάμο στο σύνταγμα, αντί να συμπεριλάβει τα νοικοκυριά που βασίζονται σε «διαρκείς» σχέσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης