Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ποια... ενοχλητική λειτουργία του «επαναφέρει» το facebook - Για τα 20α γενέθλιά του

Ποια... ενοχλητική λειτουργία του «επαναφέρει» το facebook - Για τα 20α γενέθλιά του
Η εταιρεία Μeta ανακοίνωσε την Τρίτη ότι πρόσφατα βελτίωσε τις προτάσεις της πλατφόρμας σχετικά με το ποιον να «σκουντήξετε» και επίσης έκανε ευκολότερη την εύρεση της σελίδας «σκουντήγματος» μέσω της αναζήτησης
Θυμάστε όταν «σκουντούσατε» τους φίλους σας στο Facebook για να τραβήξετε την προσοχή τους, να τους ενοχλήσετε ή απλώς να ξεκινήσετε έναν πόλεμο σκουντήματος; Λοιπόν, το Facebook προσπαθεί να επαναφέρει αυτή την εμπειρία με μερικές μικρές αλλαγές στη λειτουργία.
Η εταιρεία Μeta ανακοίνωσε την Τρίτη ότι πρόσφατα βελτίωσε τις προτάσεις της πλατφόρμας σχετικά με το ποιον να «σκουντήξετε» και επίσης έκανε ευκολότερη την εύρεση της σελίδας «σκουντήγματος» μέσω της αναζήτησης. Επιπλέον, το Facebook πρόσθεσε τη δυνατότητα να σκουντάτε έναν φίλο όταν τον αναζητάτε στο κοινωνικό δίκτυο.
Το Facebook λέει ότι αυτές οι μικρές αλλαγές οδήγησαν σε 13πλάσια αύξηση του “poking” τον τελευταίο μήνα. Παρά το γεγονός ότι πολλοί από τους πιο πρόσφατους χρήστες της πλατφόρμας δεν ήταν παρόντες στην αρχική έξαρση του poking, οι πιο νεαροί σε ηλικία χρήστες αρχίζουν να αγκαλιάζουν τη λειτουργία, καθώς το Facebook σημειώνει ότι πάνω από το 50% των pokes προέρχονται από νέους 18 έως 29 ετών.
Το poking είναι ένα από τα παλαιότερα χαρακτηριστικά του Facebook, που χρονολογείται από την ίδρυση της πλατφόρμας το 2004, αλλά «καταχωνιάστηκε» στην πλοήγηση αφού έχασε τη δημοτικότητά του. Το Facebook δεν καθόρισε ποτέ ποια ήταν η ιδέα πίσω από το poking και το άφησε στην ερμηνεία των χρηστών, με κάποιους να επιλέγουν να το χρησιμοποιούν ως έναν τρόπο για να φλερτάρουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης