Τελευταία Νέα
Διεθνή

Washington Post: Από το β’ εξάμηνο του 2024 η παραγωγή οβίδων 155 χιλιοστών από την Ουκρανία

Washington Post: Από το β’ εξάμηνο του 2024 η παραγωγή οβίδων 155 χιλιοστών από την Ουκρανία
Τι εμποδίζει την ουκρανική βιομηχανία να αυξήσει την παραγωγή
Η Ουκρανία δεν θα είναι σε θέση να αρχίσει την παραγωγή οβίδων 155 χιλιοστών τουλάχιστον έως το δεύτερο εξάμηνο του 2024, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Washington Post.
Οι οβίδες των 155 χιλιοστών είναι σε μεγάλη έλλειψη αυτή τη στιγμή στον ουκρανικό στρατό.
«Οι ουκρανικές αμυντικές εταιρείες προσπαθούν να καλύψουν τις πιο πιεστικές ανάγκες των ενόπλων δυνάμεων τους, παράγοντας τις δικές τους οβίδες 155 χιλιοστών προτύπου ΝΑΤΟ, οι οποίες χρειάζονται για τα συστήματα πυροβολικού που παρέχονται από τους δυτικούς χορηγούς της Ουκρανίας.
Η παραγωγή δεν θα ξεκινήσει παρά το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους» υποστηρίζει το δημοσίευμα, επικαλούμενο αξιωματούχο της κρατικής εταιρείας Ukroboronprom.
Σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους, ένας μακρύς κατάλογος περιορισμών - από την έλλειψη επαρκούς χρηματοδότησης έως την εξεύρεση αρκετής πυρίτιδας - εμποδίζει την ουκρανική βιομηχανία να αυξήσει την παραγωγή.
«Ο κρατικός μας προϋπολογισμός δεν είναι αρκετός» υποστηρίζει ο Alexander Zavitnevich, επικεφαλής της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας, Άμυνας και Πληροφοριών του ουκρανικού Κοινοβουλίου.
Είναι χαρακτηριστικό πως τα περισσότερα οπλικά συστήματα που παρέδωσε η Δύση στην Ουκρανία χρησιμοποιούν διαφόρους τύπους οβίδων 155 χιλιοστών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης