Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πανικός - Ο Kuleba (Ουκρανός ΥΠΕΞ) μεταφράζει… Macron: Τι εννοούσε με την αποστολή στρατού

Πανικός - Ο Kuleba (Ουκρανός ΥΠΕΞ) μεταφράζει… Macron: Τι εννοούσε με την αποστολή στρατού
Δεν έχουμε ζητήσει στρατεύματα από τη Δύση, θέλουμε πυρομαχικά, drones και πυραύλους είπε ο Kuleba
Να ερμηνεύσει τι ήθελε να πει ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron σχετικά με την αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία επιχειρεί ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Dmitry Kuleba, τη στιγμή που οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες αναφέρουν πως η Γαλλία ετοιμάζει ένα στρατιωτικό σώμα προς αποστολή στη ζώνη των στρατιωτικών συγκρούσεων.
Όπως μεταδίδει η ιταλική εφημερίδα La Stampa, ο Kuleba υποστηρίζει ότι αυτό που εννοούσε ο Macron σχετικά με την αποστολή Γάλλων στρατιωτών αφορά, την προετοιμασία, δηλαδή την εκπαίδευση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στην Ουκρανία και όχι στο εξωτερικό.
«Όταν ο Macron μίλησε για αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία, οι Ευρωπαίοι ηγέτες πανικοβλήθηκαν.
Ο Macron αναφερόταν μόνο στη δυνατότητα εκπαίδευσης Ουκρανών στρατιωτών απευθείας στην Ουκρανία και όχι εκτός της χώρας, όπως συμβαίνει τώρα» λέει ο Kuleba.
Μάλιστα ο Ουκρανός ΥΠΞΕ επισημαίνει ότι το Κίεβο δεν υπέβαλε ποτέ αίτημα για αποστολή στρατιωτικού προσωπικού, σημειώνοντας ότι αυτό που χρειάζεται η Ουκρανία είναι πυρομαχικά, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς.
Σημειώνεται πως ο επικεφαλής των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, Sergei Naryshkin υποστήριξε ότι η Γαλλία προετοιμάζει ένα απόσπασμα που θα σταλεί στην Ουκρανία, και που σε πρώτο στάδιο θα ανέρχεται σε περίπου 2.000 στρατιωτικό προσωπικό.
Πάντως, ο πρόεδρος Macron έχει υποστηρίξει πως η Γαλλία δεν έχει όρια και «κόκκινες γραμμές» όσον αφορά τη βοήθεια προς την Ουκρανία και ότι θα κάνει τα πάντα για να αποτρέψει τη Ρωσία να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης